Leder: Meld dig ind i Rønne Borgerforening

Leder: Meld dig ind i Rønne Borgerforening
LEDER | RØNNE | ABONNENT | 1. OKT 2022 • 05:30
LEDER | RØNNE | ABONNENT
1. OKT 2022 • 05:30

Det er super godt, at Rønne nu også har fået sin egen borgerforening, der kæmper for vigtige sager for byen.

 

Onsdag i denne uge er Rønne Borgerforening blevet en realitet. 20 engagerede borgere mødte op på biblioteket for at etablere Rønne Borgerforening og vælge den første bestyrelse. Foreningen vil kæmpe for at værne om og udvide strandene rundt om Rønne og gøre byen til en mere attraktiv by for borgerne.

Rønne trænger i den grad til at blive forenet med sin havn. Byen og havnen lever i hver sin verden, hvor vores dygtige industrihavn Rønne Havn A/S udvikler på livet løs på bekostning af de rekreative områder. De små lejere, træbådelauget og den historiske redningsstation, forsøges ofret til fordel for økonomisk vækst i off shore-vindmølleventyret. Lystbådehavnen Nørrekås i nord står hen som en lille enklave i det store golde havneunivers. Det maritime miljø og nære liv er ikke tilgængeligt udefra, som tingene er i dag.

Samtidig har foreningen i den grad en opgave i at hjælpe kommunen med at udvikle Store Torv til at være den charmerende og fantastiske plads, som den oplagt kunne være, frem for det opdelte og rodede parkeringstorv, som Store Torv er i dag.

Borgerforeninger er en gave til vores samfund og er med til at skabe debat og aktivitet omkring udvikling af vores sociale liv og fysiske rammer. De hjælper med at skabe demokratisk forankring til de projekter, som gennemføres i byerne. De skaber dem og eller forfiner dem til alles bedste.

Bornholms hovedstad Rønne har i den grad savnet en sådan forening, hvilket gør behovet ekstra stort. Derfor er det ekstra godt, at de 20 borgere valgte at møde op. Næste skridt er, at en langt større del af byens cirka 13.800 indbygger nu klikker sig ind på rønneborgerforening.dk og melder sig ind i foreningen.

Jo flere medlemmer, jo stærkere står foreningen, og jo stærkere debat kan man have om udviklingen af vores dejlige Rønne.

Det vil dog helt sikkert være en god idé, at foreningen oplyser kontingentprisen på deres hjemmeside, så man ved, hvad man forpligter sig til ved indmeldelse.