Leder: Kære abonnenter

Leder: Kære abonnenter
LEDER | ABONNENT | 20. JUN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
20. JUN 2022 • 05:30

177 læsere af Tidende har stemt om deres titel. Resultatet er klart.

Kære abonnenter, det har været en fornøjelse at mødes på kajen i Allinge under vores fantastiske Folkemøde. Tidende har budt på aviser, kaffe og afstemning om det rette navn for vores betalende medlemmer.

Der er blevet diskuteret god udvikling af Tidende og givet mange tip til historier. Alle har stemt. Nogen stemte blankt, fordi de mente, at afstemningen var ligegyldig. Andre stemte mere passioneret på, hvad der er den rette titel til Tidendes læsere. Inden vi bringer det præcise resultat, skal vi først redegøre for debatten og afstemningen.

I efteråret besluttede Tidende som en del af sin nye strategi at ændre navn på de betalende læsere fra at være abonnenter til at være medlemmer. Tanken bag var og er, at Tidende skal udvikle sig fra at være et abonnementsbaseret produkt – en avis – til at være et fællesskab om Bornholm, der udkommer blandt andet som avis og støtter, udvikler og skaber gode initiativer på Bornholm. Derfor forlod Tidende Venstre som partiavis. Tidende vil ikke længere skrive ’til’ læserne men ’for’ læserne. Vi vil tjene Bornholms bedste. Tidende er læsernes avis og har en mission om at styrke Bornholm gennem et positivt fællesskab. Vi skal udvikle det Tidende, som I læsere gerne vil have.

Det har man med succes gjort i blandt andet Norge og i USA på lignende medier. I Danmark er det indtil nu kun det nye medie Zetland, der også har kaldt læserne for medlemmer. Et medie, der er vokset kraftigt i antal medlemmer gennem de seneste år.

I USA er store medier som Wall Street Journal også begyndt at kalde abonnenterne for members, mens det store tyske med Die Zeit for flere år siden udviklede et fællesskab med medlemskab som et tilkøb oven på abonnementet.

Mange læsere har dog kritiseret denne nye titel. De føler sig ikke som medlem af Tidende. De vælger ikke redaktøren eller journalisterne, og det vil de heller ikke. De vil være abonnenter.

Hvis Tidende skal være læsernes avis må vi tage vores egen medicin og lade læserne bestemme.

Derfor har vi valgt at sætte læsertitlen til afstemning under demokratiets folkefest i Allinge, og resultatet blev et stort flertal for titlen abonnenter. De læsere, der stemte på abonnenter, var også mere passionerede omkring afstemningen end dem, der satte kryds ved medlemmer. En del valgte også at stemme blankt, fordi de fandt debatten ligegyldig. I alt stemte 177 læsere på kajen i Kampeløkken Havn. 20 af dem stemte blankt. Af de resterende 157 stemmer valgte 80 procent at sætte kryds med abonnenter, mens 20 procent foretrak medlemmer.

Tidende vil være læsernes avis, og hvis læserne ønsker at blive kaldt abonnenter, så kalder vi jer abonnenter fremover. Tak fordi I mødte op, stemte og gav os positiv kritik og gode råd til udviklingen af Tidende.