Leder: Julemarkederne og sneboldeffekten

LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 23. NOV 2021 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
23. NOV 2021 • 05:30

Julemarkeder er et super godt tiltag for at få gang i vinterturismen og sætte mere liv i Bornholm.

12 julemarkeder er i skrivende stund tilmeldt Tidendes julemarkedsoversigt.

Det bobler med juleaktivitet rundt om på Bornholm, og det er helt fantastisk. Julemarkederne i Nexø, Hammeren Fyr, Nordskoven, Krusegård, Knudsker, Rønne Theater, Vestermarie, Middelaldercenteret, Poulsker og 12 er en imponerende række af gode juleaktiviteter.

Vi ved fra Tyskland, at juleturister elsker julemarkeder, og mange er klar til at nyde en shoppingtur i december for at handle julegaver og få en stærk juleoplevelse sammen.

Med det imponerende julemarkedkatalog for Bornholm har vi et stærkt kort på hånden og burde kunne trække en god omsætning til øen. Team Bornholm og Destination Bornholm har allerede været ude og annoncere for Bornholm som jule- og vinterdestination. Det er godt gået.

Næste skridt skal være at lave en stærkere pr-kampagne for vores juleliv. Søger man på Google efter julemarked, skal man rulle langt ned for at finde Bornholm, og mange af toplisterne med oversigter over julemarkeder i Danmark og Tyskland nævner slet ikke Bornholm. Det er der heldigvis gode kræfter, der arbejder på. Der er et potentiale for at få flere gæster til at snuppe en natur- og juleweekend i Østersøen.

Den flotte aktivitet bør vi støtte op om og alle aflægge en visit eller to. Mon ikke nogle af julegaverne kan handles her, familien kan komme i godt julehumør med et varmt glas, og vi kan skabe endnu mere liv at besøge her på Bornholm. Med sagnene om de underjordiske ligger nisseuniverset lige for at indtage. Aakirkeby har her haft føringen i mange år.

Særligt Pernille Bülows indsats som arrangør af Bornholms Julemarked, øens største marked i november og december i Nexø skal fremhæves med sine over 30 boder og støtte fra både kommune og Bornholmslinjen. Det er virkelig en flot indsats, som forhåbentlig sætter gang i sneboldeffekten og giver os en bedre og bedre jul på Bornholm.

Den vokser, hvis vi skubber den frem.