– Det er svært for os på Bornholm at få friske varer før på tirsdag, altså dagen inden det bliver muligt at åbne. Det er et kort varsel, kommenterede Daniel Kruse, medindehaver af Det Røde Pakhus og Kaffebaren i Rønne samt Molen i Nexø.
– Vi har lavet kontrakt med vores ansatte i forbindelse med den tidligere genåbningsplan. Så hjælper det ikke, at vi lige pludelig skal sige "Kan I starte to uger før?", sagde endelig Michael Møller, forpagter af Christianshøjkroen og Restaurant Brohuset ved Hammershus
Landets restauranter og hoteller er organiseret i Horesta. Her virker det som om man fik meldt et aspekt for lidt ind til regeringen, før den gik ud med sin genåbningsplan. I hvert fald udtrykker Horesta-direktør Katia K. Østergaard kun tilfredshed med genåbningsplanen, som hun roser for at rumme "en række af de elementer, som vi har efterlyst".
Problemet med det meget korte aftræk bliver klart nok større et sted som Bornholm, hvor man ikke får leveret råvarer hvert andet øjeblik, som Daniel Kruse også siger. Men det personaleproblem, som Michael Møller taler om, må jo eksistere over hele landet.