Nogle gange bliver man overrasket. Som nu i fredags, hvor en del bornholmske restauratører kom til orde omkring, at de nu snart må åbne igen.
På onsdag bliver det nu. Her trådte så det overraskende ind, for efter snart fire måneder med lukkede døre, er problemet nu, at åbningen kommer for hurtigt. For en hel lille håndfuld på Bornholm fyldte den del af sagen næsten mere end glæden ved nu snart (meget snart) at måtte åbne igen.
– Midt i glæden synes jeg, at politikerne har behandlet hele branchen så respektløst ved at sige, at vi må åbne om fem dage. Der havde den gyldne middelvej klædt politikerne, for nu er det alle vores leverandører, der ikke kan levere varen. Det virker som om man ikke har nogen forståelse for, hvad hulen der egentlig foregår, sagde Kim Pedersen, indehaver af værtshuset Ølstauan i Allinge.
– Det kunne have været klart med nogle retningslinjer forinden. Vi er jo en virksomhed, og det er ikke sådan, at vi ligger med tjenertøj på om natten, og kokkene står klar med alle råvarerne. Vores råvarer skal være friske, og vi skal først have bestilt dem hjem for at kunne lave maden, sagde Gabriela Jantzen, ejer af Restaurant Le Port i Vang.