Leder: De sigter efter hele verden

Leder: De sigter efter hele verden
LEDER | ABONNENT | 18. NOV 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER | ABONNENT
18. NOV 2022 • 05:30

Hasle Refractories sigter efter at blive verdensførende og levere keramiske rør til 500 fabrikker rundt omkring i verden. Der kan ligge enorme summer og vente lige om hjørnet.


I sine velmagtsdage havde Hasle Klinker og Chamottestensfabrik omkring 800 ansatte og leverede klinker af en super kvalitet til store dele af verden. I dag er det, der er tilbage af virksomheden, ikke tilnærmelsesvist af samme størrelse, men med store drømme og visioner er Hasle Refractories, som firmaet hedder i dag, måske på vej mod et nyt erhvervseventyr med udgangspunkt i det herlige materiale, leret.

Vi har stolte traditioner inden for keramik, det ved enhver, og de nye keramiske rør fra Hasle Refractories lyder som en strålende forretningesidé, som blev foldet ud i Tidende i denne uge. Tag blot et kig på disse tal:

Et rør koster en halv million. 500 cementfabrikker rundt omkring i verden kunne ifølge Hasle Refractories have godt af et sådant rør, som i øvrigt er det eneste af sin slags: Ergo ligger der – med lidt hurtig hovedregning – en omsætning på 250 millioner kroner og venter.

Og så forstår man jo godt, at Karen og Michael Bladt fra Hasle Refractories har brugt de seneste 10 år på at udvikle disse vidunderrør.

De omtalte rør skal erstatte nutidens stålrør, der ikke har samme holdbarhed, når der på cementfabrikker nås temperaturer over 1.000 grader. De bornholmske rør kan give de virksomheder, som vælger at investere i dem, en pæn energibesparelse, og det kan være attraktivt for fabrikker, hvor der bruges enorme mængder energi.

Hasle Refractories har investeret rigtig mange millioner i udviklingen, og det er forbilledligt, når virksomheder på den her måde sigter efter at blive verdensførende på et område.

På Bornholm kender vi også eksempelvis Jensen og Beck Pack, som holder fast i sin bornholmske dna, og hvor den lokale forankring og – ikke mindst! – det personale og den viden, der findes her, er langt mere attraktiv end en billigere potentiel arbejdskraft, som man måtte kunne finde i udlandet.

Med gode medarbejdere og dygtig ledelse kan man skabe store resultater. Lad os håbe, at der er noget rigtig stort i vente hos Hasle Refractories.