Leder: De kongelige skal løbe for Bornholm

Leder: De kongelige skal løbe for Bornholm
670 løbere stillede op til Royal Run på Galløkken i weekenden. Foto: Jens-Erik Larsen
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 15. SEP 2021 • 11:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
15. SEP 2021 • 11:30

Det er et kongeligt mesterværk at gøre majestæten til en folkelig bevægelse. Bornholm forstår at udnytte det i Galløkken. Men vi kan gøre meget mere med den royale fest.

670 deltagere. Så mange bornholmere og gæster valgte søndag at tilmelde sig kronprinsens fødselsdagsløb, Royal Run, og løbe med på Galløkken. Distancerne var enten 1,6, 5 eller 10 kilometer. Bornholmernes favorit var 5 kilometer, som var den distance 375 af løberne valgte at tilbagelægge.

Ud af vores 39.606 indbyggere i januar valgte 670 at stille op. Det betyder, at hver 59. bornholmer var med til kronprinsens løb.

På landsplan var det kun hver 74. der stillede i løbesko for at fejre folkesundheden og kongehuset.

Vi er langt foran på Bornholm, når det gælder Royal Run.

 

Vi er kede af, at ingen kongelige løb på Bornholm. Det må vi kunne gøre bedre til næste år.

 

Det er dejligt, at vi kan tage førertrøjen her. Nu er det en oplagt opgave for Destination Bornholm at bruge vores førende engagement til at invitere de kongelige til Galløkken næste år og løbe med os. I år løb kronprins Frederik 1,6 kilometer i Sønderborg. Til næste år bør han være på vores Bornholm. Det vil gavne både kongehus og Bornholm.

Royal Run er genialt tænkt og udført at Kongehuset i samarbejde med både Nordeafond, DGI og Viking Atletik. Royal Run er at skabe et fællesskab omkring sig i hele Danmark.

Kongehuset bliver oftest kritiseret for at være utidssvarende, dyrt og tosset, når ægteskabsproblemer, drukture og biluheld rammer pressens forsider.

I vores tid er Kongehuset først og fremmest et kulturelt og følelsesmæssigt fællesskab for Rigsfællesskabet. Kongehuset er ikoner i toppen, man kan spejle sig i, kritisere, holde af og tale om. Opmærksomheden kan både bruges på velgørenhed eller olympiske komiteer. Det kan man mene meget om.

Her på Tidende er vi imponerede over, at kronprins Frederik og hele kongehuset har formået at samle omkring 79.000 danskere i Odense, Aalborg, København, Sønderborg og Bornholm til at løbe med sig. Det er rørende at se prinsesse Josephine og prins Vincent løbe fra prinsesse Isabella på familie-milen i København.

Men vi er kede af, at ingen kongelige løb på Bornholm. Det må vi kunne gøre bedre til næste år.