Kaas: Kampen mod museet er blevet useriøs

Kaas: Kampen mod museet er blevet useriøs
LEDER | 24. NOV 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
24. NOV 2023 • 05:30

Modstanden mod byggeriet på Helligdommen fortsætter – men hvorfor?

Modstandere af byggeriet ved Bornholms Kunstmuseum i Rø fortsætter med at blive tildelt nederlag.

Senest har Kulturministeriet afvist foreningen med det mundrette navn “Foreningen til sikring af natur- og kulturværdier ved Helligdommen” og dens forsøg på at bremse museumsudvidelsen med henvisning til to deklarationer fra 1913 og 1918, og det bør snart stå klart for de fleste, at Bornholm selvfølgelig skal have sit nye supermuseum.

Foreningen har en hjemmeside, der hedder Bevarhelligdommen.dk, men det grundlæggende problem er ikke længere byggeriet på Helligdommen, kunne tidligere amtsborgmester Knud Andersen, der er en del af foreningen, fortælle i Tidende i denne uge. I stedet mener man nu, at Bornholms Museumsforening har et for lavt ambitionsniveau på det kulturhistoriske museums vegne, når den bare vil gøre museet til en del af det nye byggeri, i stedet for at det har sin egen bygning et sted. Må man forstå.

Men dén problematik er jo slet ikke en del af Foreningen til sikring af natur- og kulturværdier ved Helligdommens vedtægter, så man må formode, at dét blot er det næste forsøg på at smide grus i maskineriet og forhindre projektet på Helligdommen. Vi kan da godt blive enige så langt, at det er bedrøveligt, at Bornholms største by mister et museum, men det er vist uden for enhver diskussion, at museumsgenstandene i Sankt Mortens Gade har hårdt brug for nye rammer.

Knud Andersen henviser til 500 medlemmer i en Facebook-gruppe og mener på den baggrund, at modstanden mod byggeriet på Helligdommen er så stor, at de implicerede fonde, der har tilkendegivet deres støtte, bør droppe deres bidrag. Det er useriøst.

For gud ved hvilken gang: Lad os nu komme videre. Udvidelsen af kunstmuseet er i gang. Det kulturhistoriske museum og det nye lysmuseum kommer til at åbne på Helligdommen. Kampen er slut, venner.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning