Kaas: Har du taget godt imod din 'nye' skraldemand?

Kaas: Har du taget godt imod din 'nye' skraldemand?
LEDER | 5. OKT 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
5. OKT 2024 • 05:30

Vi er kommet for sent i gang med at "vise vej" i det store sorteringsræs, men med åbent sind og godt samarbejde har vi gode forudsætninger for at indhente det forsømte.

"Bornholm viser vej", står der på den folder, vi alle har fået sammen med vores nye affaldscontainere, og selv om dét er noget af en stramning i 2024 – vi er ganske enkelt kommet laaangt bagud med vores forsinkede affaldssortering – så er det skønt, at vi har fået taget godt hul på fremtiden. En fremtid, der er bæredygtig, og hvor nye vaner skal indføres, så vi kan tage disse næste vigtige skridt i den grønne omstilling.

Meldgaard er i denne uge landet på Bornholm og har overtaget den enorme opgave med at få styr på vores skrald. Dermed har familievirksomheden fra Sønderjylland også overtaget en arbejdsstyrke bestående af dygtige bornholmske skraldemænd, og de må for tiden stå på mål for lidt af hvert derude i virkeligheden.

De udgør frontlinjen i en kamp, der bliver kæmpet. Vi har alle en holdning til deres arbejde og til det, at vores affald nu skal håndteres på nye måder, og alt imens "systemet" står for skud, når der mangler en affaldsø, eller den sorte sæk ikke er blevet taget med, selv om Bofa havde lovet det, så skal vi huske, at vi kun via et godt samarbejde kan få succes. Det samarbejde starter ved skraldespanden.

Husk at tage godt imod Meldgaard-folkene og deres nye skraldebiler. De er med til at sikre, at vores affald bliver behandlet korrekt, så mest muligt kan genbruges eller genanvendes. Det kræver en stor indsats, og vi skylder dem både vores støtte og samarbejde.

Ja, mange andre kommuner er i gang, og vi er som udgangspunkt kommet bagud i det store sorteringsræs – blandt andet på grund af den store HCS-skandale – men skal vi ikke stramme os an og vise, at vi kan gøre det bedre end de andre? På den måde er det måske ikke for sent at "vise vejen" ind i en grøn og god fremtid.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT