Ja til professionel affaldssortering

SYNSPUNKT | ABONNENT | 26. MAJ 2023 • 15:30
Af:
Dennis Støvring
Albret Wolfsensgade 4
Svaneke
SYNSPUNKT | ABONNENT
26. MAJ 2023 • 15:30

Banebrydende teknologi betyder, at meget mere affald kan bruges som sekundære råmaterialer, der er en stor del af vejen til en cirkulær økonomi.

Jeg er helt enig med Torben Aggerbecks synspunkt den 25. maj. Kunne man ikke prøve at orientere sig om, hvordan man forsøger at løse eller allerede løser affaldssorteringsproblemet andre steder i vores nærhed.

F.eks. på Fyn: ”Borgerne skal slippe for at frasortere plast samt mad- og drikkekartoner, mener de fynske kommuner, som i stedet vil lade robotter stå for den opgave.” (kilde: jagak@jv.dk)

Eller i Norge: Lige uden for Oslo, ligger RoAF – et anlæg til affaldssortering, der er ansvarlig for indsamling, sortering og genanvendelse af husholdningsaffald. Men hvad RoAF også gør er at drive et af verdens mest moderne og mest avancerede eftersorteringsanlæg.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.