Gravgaard: Robotbåden er et billede på vores fremtid

Gravgaard: Robotbåden er et billede på vores fremtid
LEDER | 5. FEB 2024 • 05:30
Anna Holm
Journalist
LEDER
5. FEB 2024 • 05:30

Fra robotbåd til energiø – en vej for øens vækst.

Bornholmske Sensemakers' udvikling af en robotbåd til maritime specialopgaver er et fremragende eksempel på, hvordan Bornholm kan og skal positionere sig i fremtiden. Iværksætterne Søren Femmer Jensen og Jacob Brömauer har med deres innovation ikke blot skabt et spændende produkt, men også demonstreret en model for, hvordan Bornholm kan udnytte sin unikke position.

Med milliardinvesteringer i vindmøller, statsstøtte og universitetsuddannelser inden for rækkevidde er det afgørende, at vi på Bornholm griber mulighederne og skaber værdi for disse store projekter. Sensemakers' robotbåd, der kan udføre præcise vandkvalitetsmålinger, er et eksempel på, hvordan lokal innovation kan bidrage væsentligt til større, bæredygtige projekter.

Denne type initiativ viser vejen for en økonomi, der ikke kun overlever, men trives gennem opfindsomhed og samarbejde. Når vi tænker på Bornholms fremtid, skal vi ikke kun fokusere på traditionelle industrier, men også på at udnytte øens potentiale som et centrum for grøn teknologi og innovation.

Partnerskabet mellem Femmer og Brömauer, kombineret med Brömauers erfaring fra Porsches innovationsafdeling, understreger vigtigheden af at tiltrække og bevare talenter på øen. Deres samarbejde med DTU og støtten fra Erhvervsfremmestyrelsen er eksempler på, hvordan netværk og ressourcer kan spille sammen til fordel for lokale projekter.

For Bornholm er det afgørende at finde sin niche i denne hurtigt skiftende verden. Vi lever allerede godt af imponerende opfindelser fra blandt andre Jensen, Hasle Refactories og BeckPack. Ved at støtte og udvikle innovative projekter som Sensemakers' robotbåd, kan vi sikre næste kapitel af fortællingen om øens relevans og succes i en tid præget af teknologisk udvikling og grøn omstilling.

Dette kræver en proaktiv tilgang fra både erhvervsliv og lokale myndigheder. Vi må være villige til at investere i og fremme projekter, der har potentialet til at forme Bornholms fremtid. Det handler ikke kun om økonomisk gevinst, men også om at være en del af løsningen på globale udfordringer som klimaforandringer og miljøbeskyttelse.

Sensemakers' robotbåd er et lysende eksempel på, hvordan Bornholm kan blive en del af en større, global bevægelse mod bæredygtighed og innovation. Ved at omfavne sådanne projekter kan vi sikre, at Bornholm ikke blot følger med tiden, men leder vejen fremad.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag eftermiddag - lørdag morgen: Over 4 kr. eller under 2 kr.  Hvis du flytter dele af dit forbrug fra kogespidsen (kl. 17-21) til efter midnat slipper du med halv skade. Så lær at programmere din vaskemaskine, tørretumbler eller elbil. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning