Gravgaard: Museumsgenåbning – en triumf for kunsten

Gravgaard: Museumsgenåbning – en triumf for kunsten
LEDER | 6. JUL 2024 • 05:30
LEDER
6. JUL 2024 • 05:30

En hyldest til kunst, samarbejde og vedholdenhed

Det er en kæmpe glæde, at Bornholms Kunstmuseum på Helligdommen nu genåbner.

Efter en udfordrende periode, hvor kunstmuseet har været lukket og det længe ventede museumsbyggeri måtte droppes, er det en sand fornøjelse at se museet igen åbne dørene for både fastboende og gæster. Denne hurtige bedrift er resultatet af intensivt og tæt samarbejde mellem museumsledelsen, lokale fonde og dedikerede medarbejdere, som har arbejdet utrætteligt for at bringe dette kulturelle skatkammer tilbage til live.

At vores elskede kunstmuseum nu igen kan byde velkommen til besøgende er et lys i mørket efter den triste museumsfuser, der tilsyneladende skyldtes dårlig planlægning og rådgivning omkring det store byggeri. Har har vi stadig til gode at få en ordentlig forklaring på, hvordan noget så stort og godt kunne gå så galt. I mellemtiden kan vi glæd os over, at fyrtårnet af kultur og kunst har rejst sig igen, og står klar til at byde alle indenfor i sine unikke rammer. Her kan man opleve den bornholmske kunst i sin fulde pragt.

Når museet åbner den 10. juli, markerer det også starten på tre spændende udstillinger. 'Den Røde Sommerfugl', hvor besøgende kan dykke ned i de mange generationer af kunstnere, der har præget øen, og interagere med kunstværkerne på nye måder. 'Mod, Frihed og Farven Lilla', der udforsker Kristian Zahrtmanns indflydelse og hans rolle som lærer og bindeled i kunstverdenen, og 'Kan Kunst Samle Verden?', der viser eksperimenterende kunst fra Anden Verdenskrig til i dag med værker fra blandt andre de bornholmske superstars Oluf Høst og Sonja Ferlov Mancoba.

Denne genåbning er ikke kun en milepæl for kunstmuseet, men også for hele Bornholm. Men museumsforeningen har i den grad udfordringer foran sig med både at afklare den triste fortid og skabe en ny museumsløsning for Bornholm. Derfor har vi brug for, at alle støtter op om museumsforeningen, som arbejder utrætteligt for at sikre fremtiden for Bornholms museer. Især nu, hvor det kulturhistoriske museum står overfor nødvendige opgraderinger og mange fonde nok skyer den bornholmske museum-ild, er det vigtigt, at vi som samfund viser vores støtte og dermed hjælper til med at finde de nødvendige fondsmidler.

Så husk at aflægge Bornholms Kunstmuseum et besøg. Nyd de nye udstillinger, støt vores lokale kulturinstitutioner, og vær med til at sikre, at Bornholm fortsat kan tilbyde unikke kunst- og kulturoplevelser. Godt kæmpet til alle involverede – vi ser frem til at nyde mange flere kulturelle højdepunkter sammen i fremtiden.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT