Der er håb for fødevarerne fra Bornholm i fremtiden. Det viser ægteparret bag Bornholms Ismejeri, Jonas Bohn og Vibeke Bengtson. De har med deres udvikling af Krølle Bølle isen glædet tusinder af isspisere henover sommeren, og nu er de også på vej ud over øens grænser.
Tirsdag aften holdt Tidende debatsalon om fremtidens fødevarer fra Bornholm, og det er masser af udfordringer, men også håb. Kvalitetsfødevareproduktionen udfordres af både økonomiske og klimamæssige faktorer. I det lys er det inspirerende at se, hvordan Bornholms Ismejeri har formået at skabe et produkt, der ikke kun smager fantastisk, men også er bæredygtigt og klimavenligt. De tre Krølle Bølle-isvarianter, som er forankret i den bornholmske kultur og tradition, repræsenterer gode ting fra Bornholm: innovation, kvalitet og respekt for vores rødder.
Hvad Bornholms Ismejeri har opnået, er ikke kun en lovende forretningsmæssig succes. Det er et eksempel på, hvordan vi på Bornholm kan og bør tænke, når det kommer til fremtidens fødevareproduktion. Vi skal skabe produkter, der er så gode på kvalitet og historie og samtidig så klimavenlige, at de appellerer både lokalt og globalt. Har vi det på plads, skal vi sikre, at prissætningen afspejler en balance mellem kvalitet og tilgængelighed, så vores produkter kan finde vej helt ind i forbrugernes hverdag.
Ismejeriets lovende succes er en påmindelse om, at vi skal have modet til at tænke stort. Vi skal ikke kun se vores produkter som luksusvarer til særlige lejligheder, men som en integreret del af dagligdagen. Stativet med bornholmske produkter i brugsen med det meste til tårnhøje priser er desværre kun for turister og til helt særlige lejligheder. Bornholmske produkter skal prissættes, så alle kan være med - og volumen dermed stiger.