Når Dansk Folkeparti og SF stiller sig i spidsen for at afskaffe eftervederlaget for borgmestre, der går direkte til et andet velbetalt job, er det ikke kun et sundt oprør mod en forældet ordning. Det er også en stemme for gennemsigtighed og retfærdighed i den måde, vi belønner vores offentlige ledere på.
På Bornholm, som mange andre steder, virker det urimeligt og uretfærdigt, at skatteborgere skal betale dobbelt løn for en borgmester, der ligesom Winnie Grosbøll frivilligt forlader sit embede for at starte en ny karriere inden kommunalvalget. Denne praksis, hvor tidligere borgmestre modtager op til et års løn i eftervederlag samtidig med, at de tjener penge et andet sted, underminerer tilliden til det offentlige system.
Især på Bornholm, hvor økonomien er stram og hver eneste krone tæller, er det uholdbart at vedblive med sådan en praksis, der kan føles som en dobbelt beskatning af borgerne. Det er derfor prisværdigt, at Dansk Folkeparti og SF ønsker at afskaffe denne ordning.
Det er på tide, at Folketinget reagerer og sikrer, at offentlige midler bruges ansvarligt og retfærdigt. Det er uacceptabelt, at Socialdemokratiet og Venstre, der både har regeringsmagt og er storleverandører af borgmestre landet over, ikke har indfriet deres løfter om ændring, som de gav for tre år siden. Det understreger behovet for en ny tilgang, hvor vi sikrer, at kompensationen står mål med dets reelle bidrag og ikke virker som en usmagelig bonus på skatteborgernes regning.