Gør noget inden den næste cyklist bliver kørt ned

Gør noget inden den næste cyklist bliver kørt ned
En bilist overså en cyklist i rundkørslen på Nordre Kystvej den 9. november. Cyklisten blev kørt på hospitalet efter uheldet. Arkivfoto: Presse-fotos.dk
KOMMENTAR | ABONNENT | 13. NOV 2023 • 19:00
Af:
Søren Brenøe
Jordbærdalen 1
Rønne
KOMMENTAR | ABONNENT
13. NOV 2023 • 19:00

Det er utrygt at cykle i Rønne, skriver Søren Brenøe.

Fredag den 10. november 2023 skete det igen. Tidende kunne berette, at en cyklist var blevet kørt ned af en bilist, der overtrådte sin vigepligt. Det er desværre sket mange gange i 2023. Alene i Rønne er mindst 12 cyklister blevet kørt ned af bilister. Det er mere end én om måneden. Over halvdelen af påkørslerne er sket i rundkørslen ved Nordre Kystvej i Rønne. I flere tilfælde er bilisterne flygtet fra gerningsstedet.

Hvis hyppigheden af påkørsler fortsætter som hidtil, skal vi forvente at yderligere to-tre cyklister bliver kørt ned i Rønne inden udgangen af 2023. Lad os håbe, at de slipper med livet i behold og uden varige mén.

Der er heldigvis mange gode grunde til at gøre trafikken mere tryg for cyklister. Cykling er nemlig godt for meget mere end dem, der sidder i sadlen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag eftermiddag-torsdag morgen: Igen et højt prisniveau i kogespidsen (kl. 17-21). Men der er relativt billige elpriser efter midnat, hvor vi kan anbefale, at man lader sin elbil, vasker sit tøj, tørretumbler og får vasket køkkengrejet. Opdateret kl. 13.01. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning