DF og højrepartier vil ikke europæisk samarbejde i EU

SYNSPUNKT | ABONNENT | 6. JUN 2024 • 05:30
Af:
Claus Larsen-Jensen
gruppeformand i kommunalbestyrelsen (S)
SYNSPUNKT | ABONNENT
6. JUN 2024 • 05:30

Debattøren retter en stærk kritik imod blandt andet DF for ikke at ville EU.

I weekenden kom det frem, at DF’s spidskandidat til Europa-Parlamentet Anders Vistisen stort set ikke har deltaget i udvalgsmøder i Europa-Parlamentet.

Ifølge Vistisen selv er det ikke udtryk for pjæk. Hans partiformand Messerschmidt bakker ham op ved at sige, at det er spild af tid at deltage i disse møder.

De vil ikke

Det dokumenterer, at fordi DF – og det samme gælder andre højrepartier i EU – ikke vil et europæisk samarbejde i EU, så giver det ingen mening for dem at være engageret i det, som EU-samarbejdet går ud på, nemlig af finde fælles løsninger på fælles problemer i Europa. De vil ikke europæiske løsninger, men kun nationalistiske løsninger. De er imod EU. De vil ud og ikke fedtes ind i en eneste aftale.

Men er der så nogen grund til at være medlem af Europa-Parlamentet? Der er vel den grund for dem, at de forsøger at ødelægge Europa-Parlamentets mulighed for at arbejde og træffe beslutninger, og dermed bidrage til at få EU til at smuldre.

Et parlament af partier, som vil samarbejdet

Hvis man vil et europæisk samarbejde, der fungerer, hvor man synes, at det, at vi på tværs af lande fungerer demokratisk og fredeligt på det europæiske kontinent, er en fordel til forskel til tidligere oplevede verdenskrige som følge af meget nationalistiske tendenser i lande, så skal man ikke selvfølgelig ikke støtte en sådan udvikling i Europa. Der skal sikres et Europa-Parlament af partier, som vil demokratiet og samarbejdet i Europa.