Debat: Hvorfor ødelægge naturområdet i Rønne Syd?

Debat: Hvorfor ødelægge naturområdet i Rønne Syd?
'Vi tror virkelig på jer nyvalgte og genvalgte politikere, at I vælger naturen fremfor asfalt og beton', skriver Ove Andersen fra Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
LÆSERBREV | RØNNE | ABONNENT | 10. JAN 2022 • 15:30
Af:
Ove Andersen
Strandvejen 12B a
Rønne
LÆSERBREV | RØNNE | ABONNENT
10. JAN 2022 • 15:30

I ødelægger et naturområde, hvor mange mennesker dagligt nyder fred, ro og dyrelivet.


Nu er der 13 nyvalgte og 10 genvalgte i den nye kommunalbestyrelse, hvilket forhåbentlig giver naturen i Rønne Syd en mulighed for at leve videre, som den har gjort i tusinder af år.

Husk, at det I vedtager på cirka en halv time i et møde i kommunalbestyrelsen på baggrund af anbefalinger fra administrationen, og hvor I slet ikke inddrager og vurderer de mange informationer, som øens borgere har givet jer – blandt andet at Rønne snart ikke har mere natur at byde sine borgere på. Nu ødelægger I det skønne naturområde i Rønne Syd , hvor I bytter natur med asfalt og beton.

• I ødelægger bo- og levesteder for rigtig mange forskellige dyrearter og endda for totalt fredede dyr.

• I ødelægger et naturområde, hvor mange mennesker dagligt nyder fred, ro og dyrelivet.

• I ødelægger cirka 100 flotte træer i naturområdet, hvor I vedtager at skove cirka 80 af de flotte træer og styne de sidste cirka 20 træer.

• I ødelægger dyrelivet ved den lille sø ved naturområdet , når de vil skulle krydse en kommende vej.

Hvorfor ødelægge naturområdet i Rønne Syd?

Kommunen har et mål med 42.000 indbyggere og 1.200 nye boliger fordelt på hele øen indenfor de kommende seks år. Her bør I vide, at der i de seneste par år er renoveret og nybygget cirka 300 boliger i Rønne, og at der pt. er cirka 250 nye boliger under planlægning i Rønne. Mangler I politikere så stadig flere boliger i byen, så lad dog administrationen vurdere boligbyggeri på DGl-stadion – det tror vi dog den kvikke administration allerede har gjort, så hvad er problemet med at redde naturområdet i Rønne Syd, så det vil kunne eksistere i tusinde af år endnu.

Efter det vi kan skønne ved udtalelser og holdninger, vil måske 16 af den nye kommunalbestyrelse vælge natur i stedet for asfalt og beton – det må vi virkelig håbe.

Lyt da også til forperson for den lokale naturfredningsforening, som har udtalt til Tidende, at kommunen bør se på mange andre områder for byggeri, da lysåbne naturområder, som det i Rønne Syd, er det naturen mangler mest og derfor bør bevares. Tal til Anna Sofie Poulsen.

Noget at tænke på: Man styrer i blinde mod rigdom og magt, den skønhed og rigdom som naturen har bragt, en verden der trygler om fred. Vi tror virkelig på jer nyvalgte og genvalgte politikere, at I vælger naturen fremfor asfalt og beton.