Debat: Forbindelsen mellem Bornholm og Sjælland

Debat: Forbindelsen mellem Bornholm og Sjælland
Andre Jensen fra Hasle efterlyser, at Danmark investerer i to moderne færger, der kan ville kunne klare det meste af det vejr, Østersøen har at byde på. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 20. JAN 2021 • 17:45
Af:
Andre Jensen
Storegade
Hasle.
| ABONNENT
20. JAN 2021 • 17:45

LÆSERBREV

Efter den sidste tids problemer for rejsende mellem Bornholm og Sjælland, er det på tide med en fast forbindelse, hvor man ikke skal gennem Sverige for at komme til København.

Før i tiden var sejltiden fra Rønne til København uden om Sverige syv timer, i dag kan samme tur gøres på tre timer og 15 minutter, det må være fremtiden.

Statsminister Anker Jørgensen fik i halvfjerdserne gennemført, at man byggede to store færger, Poul Anker og Jens Kofoed, for fremtidens forbindelse mellem Rønne og København, så nu må det være på tide, at Mette Frederiksen (S) får gennemført bygningen af to store RIGTIGE færger, der kan sejle i alt slags vejr, og uden at man bliver søsyg.

I dag bygger man færger, der kan sejle 30 til 33 knob med nye typer motorer, der kun udleder meget lidt CO2. Det må være fremtiden, og det må også være miljøaktivisterne opgave at få det gennemført, så gør de da lidt gavn.

Forbindelsen skal selvfølgelig gå til København, hvor anløbsplads forefindes i dag, og ikke til Køge. Hvad skal vi dog dér?