Debat: Ældrerådet er ikke partipolitisk, men et lovpligtigt, folkevalgt organ

Debat: Ældrerådet er ikke partipolitisk, men et lovpligtigt, folkevalgt organ
"På Bornholm er vi over 15.000 personer på +60. Det er mere end en tredjedel af befolkningen, og vi har rigtig stor indflydelse, hvis vi vil tage den", skriver Kirsten Mortensen. Arkivfoto
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 26. SEP 2021 • 14:33
Af:
Kirsten Mortensen
 Nordskovvej 9b
Rønne
afgående medlem det nuværende ældreråd
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
26. SEP 2021 • 14:33

Så er kuverten fra kommunen dumpet ned i postkassen til alle +60 årige på Bornholm.

Kuverten rummer en vejledning, en liste med billeder og lidt tekst fra de 15 personer, der stiller op, en stemmeseddel og en frankeret kuvert.

På Bornholm er vi over 15.000 personer på +60. Det er mere end en tredjedel af befolkningen, og vi har rigtig stor indflydelse, hvis vi vil tage den.

Ældrerådet er ikke partipolitisk, men et lovpligtigt, folkevalgt organ, som kommunalbestyrelsen skal orientere/spørge om alle forhold, der vedrører ældregruppen.

Det kan være forholdene på plejecentrene, hjemmeplejen, det nye system for affaldssortering, belysningen på veje og stier, forslag til nye boligformer, tilgængelighed til transport, hjælp til pårørende med sårbare ældre. Forslag til hvordan man kan skabe glæde, livskvalitet og værdighed i livet for de ældre, der har behov for det.

Det er rigtig vigtigt med en høj stemmeprocent, jo flere vi er, der står bag rådet, jo mere vil kommunalbestyrelsesmedlemmerne forstå, at vi er vigtige og værd at lytte til.

Altså fat stemmesedlen sæt dit kryds, put den i kuverten og få den sendt af sted, eller gå ned på regionskommunens sekretariatet på Ullasvej 23 og aflever den der, hvis du ikke er tryg ved Post Nord.