Virksomheders opbakning er vigtig for sneberedskab

Virksomheders opbakning er vigtig for sneberedskab
Nicolai Abildgaard er glad for de bornholmske virksomheders opbakning til, at deres medarbejdere kan fungere som frivillige i blandt andet Det Bornholmske Hjemmeværns vinterberedskab. Nicolai Abildgaard er her fotograferet i en af de pansrede mandskabsvogne. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 18. FEB 2021 • 08:29
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
18. FEB 2021 • 08:29

FORSVAR

En af Det Bornholmske Hjemmeværns pansrede mandskabsvogne var tirsdag eftermiddag i Aakirkeby. Ikke for at hjælpe en ambulance med at komme frem, for det er der ikke længere brug for, nu hvor vinteren er på retur, men for at give medarbejdere fra Bornholms Service- og Skadecenter en tur i køretøjet.

– Det gjorde vi for at sige tak til Michael Møller for, at han lader sine medarbejdere få fri til at passe vinterberedskabet i deres arbejdstid, siger chefen for Det Bornholmske Hjemmeværn, oberstløjtnant Nicolai Abildgaard.

75 virksomheder

Bornholms Service- og Skadecenter er én af cirka 75 bornholmske virksomheder, som er med i Interforce. Det er et samarbejde og netværk mellem forsvaret og civile private samt offentlige virksomheder, blandt andet om forsvarets brug af det frivillige personel.

– Nu vælger vi at påskønne en af dem, men de er allesammen gode til at bakke op om forsvaret på Bornholm på hver deres måde. Hvad enten det er donationer til Feriedrengetjenesten eller at give deres medarbejdere fri fra arbejde. Der er mange forskellige måder at vise velvilje på. Vi savner i hvert fald ikke velvilje og støtte, siger Nicolai Abildgaard.

– Samarbejdet betyder meget, for ellers kan det blive svært for vores frivillige at være med til at løse den her beredskabsopgave i arbejdstiden. Når arbejdsgiveren bakker dem op og siger "skynd dig af sted, der er brug for dig", og de ikke behøver frygte at blive trukket i løn, giver det en anden lyst og vilje til at være med, mener oberstløjtnanten.

Ret unikt

– Det er vigtigt for os og ret unikt på Bornholm. Der kan man mærke styrken ved at være en lille ø, hvor man kender hinanden og ved, at man er afhængige af hinanden, tilføjer Nicolai Abildgaard.

Som Interforce-virksomhed forpligter man sig ikke til noget i forhold til forsvaret, men det er et netværk, som er baseret på velvilje og frivillighed, oplyser Nicolai Abildgaard.

– Når der så ikke er corona, har vi fra forsvaret nogle tilbud til virksomhederne. Det kan være en oplevelse, et godt foredrag eller andet.