Ventilation indgår ikke i bevillingen til rådhusprojekt

Ventilation indgår ikke i bevillingen til rådhusprojekt
– Urlands vurdering er, at det ikke er et krav, siger kommunaldirektør Johannes Nilsson om ventilationen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE/TEJN | ABONNENT | 9. NOV 2021 • 19:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | RØNNE/TEJN | ABONNENT
9. NOV 2021 • 19:00

Det har indtil videre status som en "kan-opgave" at installere mekanisk ventilation i rådhusafdelingen på Ullasvej.


I rådgivernes rapport, der er blevet godkendt som kommunens udviklingsplan, er mekanisk ventilation angivet som et "supplerende arbejde" på de to rådhusafdelinger centralt i Rønne og kommunens bygning i Tejn, der også indgår i den forestående medarbejderrokade.

Det betyder, at de 114,1 millioner kroner, som kommunalbestyrelsen indtil videre har afsat til projektet ikke dækker etableringen af mekanisk ventilation.

Beslutningen er baseret på rådgivning fra konsulentfirmaet Urland, fortæller kommunaldirektør Johannes Nilsson.

– Urlands vurdering er, at det ikke er et krav, siger han om ventilationen.

I det mere detaljerede arbejde, som skal finde sted de næste år, vil det blive gjort klart, om bygningsreglement eller andre regler vil tvinge kommunen til at afsætte flere millioner til mekanisk ventilation.

– Vi må se, når vi får det detaljeret, om det stadig er en "kan-mulighed", siger Johannes Nilsson.

I rådhusrapporten "anbefales det at gøre plads til den nødvendige ventilation under taget på Helsevej 4 og Ullasvej 23, samt i underetagen på Ullasvej 13-17". En af hovedpointerne fra medarbejderdialogen er, at "indeklima - lys, lyd og luft, herunder klimaskærm, ventilation og akustik" er "forhold, der bare skal være i orden", fremgår det også.

Det kan da også vise sig, at ventilation vil blive indarbejdet i renoveringen, og at det allerede afsatte beløb kan dække det, fortæller kommunaldirektøren.

– De endelige forslag kan i deres praktiske udformning komme til at se anderledes ud, siger Johannes Nilsson.

Hvordan bygningerne skal indrettes i nærmere detaljer, kan også komme til at ændre sig.

Det er kun på Landemærket, Ullasvej/Helsevej og i Tejn, at mekanisk ventilation har status som en ekstraopgave, og den samlede udgift de tre steder overstiger ti millioner kroner. I det tidligere uddannelsescenter på Snorrebakken opererer kommunen ikke med ventilation som et supplerende arbejde.

Netop omkostningerne til ventilation og direktionen/ejendomsservices håndtering af sagen bremsede for tre år siden en indledende renovering af bygningerne, hvilket forsinkede samlingen af administrationen. Den megen polemik om ventilationen og det efterfølgende forløb blev kendt som "Snorrebakkesagen".

Det eneste andet supplerende arbejde, der nævnes i rådhusrapporten, er en mindre tilbygning på 115 kvadratmeter på Ullasvej til familieteamet. De supplerende arbejder er sammenlagt opgjort til en pris på cirka 15 millioner kroner. Dertil kommer udgifter til rådgivning, byggeplads og uforudsete udgifter (ca. 28 % af summen), står der i Urlands rapport.

FÅ ABONNEMENT