Venstreformand håber det snart er slut med videomøder

Venstreformand håber det snart er slut med videomøder
Niels Plum håber snart at kunne holde fysiske møder med medlemmerne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 18. MAR 2021 • 09:31
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
18. MAR 2021 • 09:31

POLITIK

Der var 28 deltagere i Venstre Bornholms opstillingsmøde, der foregik som et videomøde på nettet tirsdag aften, og dertil kom, at yderligere cirka 10 fulgte mødet – uden aktivt selv at kunne deltage – på Facebook.

Mødet havde mest en karakter af en orientering, fordi Søren Schow og Carsten Scheibye var uden modkandidater som henholdsvis Venstre Bornholms kandidat til borgmesterposten og til regionsrådet.

– Hvis der havde været et valg med flere kandidater, er jeg sikker på, at betydeligt flere havde været med. Vi har hørt fra en del medlemmer, der sagde, at de bakkede op om bestyrelsens beslutning, men at de ikke ville koble sig på mødet, siger bestyrelsesformand Niels Plum.

– Hvis vi havde kunnet holde et fysisk møde var der også kommet flere. Men det der trækker, er hvis der er en afstemning, tilføjer Niels Plum.

Det er nødtvungent

Kunne et videomøde som det tirsdag aften være en mulighed, hvis det ikke bliver muligt med fysiske generalforsamlinger/opstillingsmøder i foråret/forsommeren?

– Så kan vi blive tvunget til det. Nu er det sådan, at vi har fået en udsættelse sådan, at vælgerforeningernes generalforsamlinger skal være holdt den 31. maj. Hvis vi ikke får lov at mødes inden da, er vi tvunget til at holde møderne virtuelt. Så kan man sige, at det er en fordel, at vi har prøvet en del af det. Men det jeg kan frygte er, hvis vi også skal lave afstemninger virtuelt, for så er det et stort apparat, vi skal have sat i værk, siger Niels Plum med henvisning til, at Venstre skal have valgt kandidater til efterårets kommunalvalg.

– Det er fint, at det kan lade sig gøre, men det er nødtvungent, at vi holder møderne på denne måde. For det er slet ikke en mødeform, jeg synes særlig godt om.

Det giver meget mere

– Vi bruger det også i Venstres hovedbestyrelse, hvor vi sidder 140 mennesker, siger Niels Plum.

– Nogle tænder kameraet, andre gør ikke, og man mister helt det med at kunne se folk og følge med i deres udtryk. Det er også meget værd for politikere og os frivillige bestyrelsesmedlemmer, at vi kan få talt med nogle af landspolitikerne. Der bliver lavet aftaler om besøg med videre. Der er også visse ting, man ikke kommer frem med over for 140 mennesker. Så forhåbentlig er det her snart overstået, så vi igen kan holde nogle møder, hvor vi kan se hinanden i øjnene på en naturlig måde. Det giver så meget mere, siger Niel Plum.