Venstrekandidater kåret på virtuelt møde
Søren Schow og Venstre Bornholms formand Niels Plum ved tirsdag aftens opstillingsmøde, der fandt sted som en begivenhed på internettet. Alle interesserede havde mulighed for at følge med på Facebook, hvorfra dette billede er taget. Foto: Holger Larsen

16. MAR 2021 • 21:20

Venstrekandidater kåret på virtuelt møde

Venstre Bornholm har tirsdag aften på et virtuelt møde valgt Søren Schow som partiets borgmesterkandidat på Bornholm og Carsten Scheibye som kandidat til regionsrådet.

Der var reelt tale om en kåring, idet der ikke var indstillet andre kandidater til de to poster. Fristen for det udløb søndag.

Venstre Bornholms bestyrelse havde på forhånd givet de to kandidater fuld opbakning, og formand Niels Plum erklærede sig glad for, at der ikke blev opstillet modkandidater.

– For det havde medført nogle tekniske udfordringer for os, sagde han.

Den videre procedure

Niels Plum oplyste, at Venstre Bornholms bestyrelse onsdag holder møde for at drøfte den videre procedure med opstilling af kandidater til den 16. november.

Venstres landsorganisation har på grund af coronarestriktionerne giver dispensation fra partiets normale regler. Det betyder, at de to vælgerforeninger på Bornholm nu har frem til udgangen af maj til at få holdt deres generalforsamlinger, som i år også er opstillingsmøder, hvor foreningerne skal opstille kandidater til kommunalvalget den 16. november.

De to vælgerforeninger skal opstille hver fire kandidater. På generalforsamlingen i Venstre Bornholm bliver de otte sat i rækkefølge efter en afstemning. De seks med flest stemmer får pladserne fra nummer to til syv.

– Så er der en åben plads til en VU’er, som vi ikke har endnu, desværre, siger Niels Plum til Bornholms Tidende.

De efterfølgende kandidater skal så prioriteres i en anden afstemningsrunde.

Det giver ekstra tid

– Men det kan vi ikke komme til før i juni. Vi er i gang med planlægningen af valgkampen, men det hele bliver meget forstyrret. Men det er ens for allesammen, siger Niels Plum.

– Vi kan holde opstillingsmøderne på nettet via Skype, og vi kan lave en afstemning digitalt. Men det er bare ikke så sjov. Mange af vores medlemmer er lidt ældre, og vil de så overhovedet deltage eller siger de, at det er lige meget. Det ville være kedeligt, og derfor trækker vi den nok lidt. Det giver noget ekstra tid til at finde kandidater, siger Niels Plum.

Stor debatlyst

De to kandidater, der formelt blev valgt tirsdag aften, kom med hver et oplæg.

Søren Schow nævnte her blandt andet en anden og mere positiv tilgang til erhvervsudvikling som noget, han vil arbejde for. En hurtigere sagsbehandling, en kulegravning af børneområdet og en afskaffelse af minuttyranniet på ældreområdet var andre overskrifter hos Venstres borgmesterkandidat.

Carsten Scheibye fortalte om gode resultater i de seneste tre år i regionsrådet, blandt andet med flere ressourcer til Bornholms Hospital, og han glædede sig over samarbejdet med sin socialdemokratiske kollega Leila Lindén. Han nævnte dog, at der stadig er mange ting for bornholmerne at kæmpe for.

Der var efter de to oplæg mange kommentarer og spørgsmål til de to kandidater.Flere nyheder