Venstre-borgmester: 'Jeg kommer tomhændet hjem'

Venstre-borgmester: 'Jeg kommer tomhændet hjem'
Morten Andersen er borgmester i Bogense på Nordfyn. Han har været på folkemøde siden 2013 og indrømmer, at dette års reducerede udgave af debatfesten har været lidt af en skuffelse. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 19. JUN 2021 • 17:31
| ABONNENT
19. JUN 2021 • 17:31

FOLKEMØDET

Kerneopgaven på Folkemødet 2021 blev løst, hvis Folkemødets kerneopgave er at sætte gang i debatten om samfundet, at lade de politiske strømninger brydes og skabe rammerne for en genetablering af god gammeldags menneskelig kontakt.

Men hvis man kom for at netværke med sine lederkolleger eller charmere en fondsdirektør, så har årets folkemøde været en skuffelse, siger Mortens Andersen, Venstre-borgmester i Bogense kommune.

Han har været med på Folkemødet siden 2013 og er hver gang taget hjem med telefonen fuld af nye kontakter og aftaler.

– Vi har en tradition for at tage til folkemøde. Og den vil vi gerne holde vedlige, også fordi vi plejer at få et godt udbytte af at være herovre. Vi plejer at skabe mange gode kontakter og at deltage i debatter rundt omkring. Det har været lidt anderledes i år, siger Morten Andersen.

Hvordan?

– Primært fordi der slet ikke er den aktivitet rundt omkring. Der er ikke de folk fra andre interesse- og brancheorganisationer, patientforeninger, hvad det måtte være.

Normalt skal Morten Andersen ikke argumentere for at få lov til at tage til folkemøde på Bornholm.

– Det, jeg plejer at sige hjemme er, at det er vigtigt, at jeg kommer over og snakker med Real Dania og Nordea-Fonden – og de er her ikke i år. Og det har jo været det gode ved Folkemødet ellers, at du kunne komme til at snakke med dem, du ville snakke med.

Organisationerne plejer at sende de centrale personer til Bornholm, fortæller den fynske borgmester. Ikke suppleanten til studentermedhjælperen.

Men i år er der ingen centrale personer på Kæmpestranden, og det er småt med store skibe i havnen. Som Venstre-mand har Morten Andersen savnet den uformelle kontakt med partifæller, andre politikere og regionsrepræsentanter på årets folkemøde.

– Jeg er lidt skuffet over, at der ikke er mere aktivitet, siger han og trækker på skuldrene: Men det er vilkårene i år.

Kommer du helt tomhændet hjem?

– Ja, det gør jeg faktisk. Jeg kommer selvfølgelig ikke tomhændet hjem på oplevelsen af at være sammen med kollegaerne. Men det der med at være afsted og møde alle de andre kommuner igen efter covid-19, det har ikke rigtig været tilfældet, siger Morten Andersen.

Borgmesteren fra Bogense tror dog fortsat på Folkemødets eksistensberettigelse. Èn ting står fast:

– Vi kommer igen næste år.