Veganerpartiet bliver del af nyt rødt/grønt valgforbund
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

| GRATIS
29. MAR 2021 • 12:52
Af: Jakob Nørmark

Veganerpartiet bliver del af nyt rødt/grønt valgforbund

KOMMUNALVALG

Socialistisk Folkeparti (SF), Veganerpartiet (G), Enhedslisten (EL) og Alternativet (Å) er blevet enige om at gå sammen i et valgforbund ved kommunalvalget i november. Det meddeler de fire partier i en pressemeddelelse.

”Vi har indgået forbundet for at sikre, at områder som klima, natur, miljø, dyrevelfærd og udviklingen af vores velfærdssamfund vil stå stærkt,” skriver partierne.

På Bornholm er SF, Enhedslisten, Veganerpartiet og Alternativet enige om at pege på en borgmesterkandidat ”til venstre for midten”, men fremhæver samtidig, at valgforbundet som udgangspunkt er et teknisk samarbejde.

De tre mest etablerede partier, Enhedslisten, SF og Alternativet, var også i teknisk valgforbund sammen i 2017, og stemmetallene resulterede i fire mandater (to til Ø samt ét til F og Å). Dengang var Radikale Venstre også med i valgforbundet, uden at partiet opnåede repræsentation i kommunalbestyrelsen. 

De radikale skuer ved efterårets valg i den modsatte retning og har indgået valgforbund med Konservative og Kristendemokraterne, blev det meddelt i februar.

Et teknisk valgforbund bidrager til at minimere stemmespild og sikrer, at stemmer, der ikke i sig selv sikrer et mandat, bliver inden for valgforbundet.
Flere nyheder