Varmedirektører er enige om møde: En snak – bare os to uden advokater, økonomifolk og formænd

| ABONNENT | 12. NOV 2019 • 14:04
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
12. NOV 2019 • 14:04
"Sæt jer ned, og find en løsning". Denne opfordring er blevet sagt igen og igen af fjernvarmekundern i Rønne, der står foran stærkt stigende udgifter, hvis de varslede prisstigninger står ved magt.

Nu kan det være, at en opblødning af konflikten mellem varmedistributøren Rønne Vand og Varme (RVV) og varmeproducenten Bornholms Energi og Forsyning (Beof) nærmer sig.

I hvert fald er de to selskabers direktør blevet enige om at holde et møde. Det skal finde sted 25. november på Green Solution House, fremgår det af den mailkorrespondance, som Bornholms Tidende har fået tilsendt.

"Jeg vil gerne invitere dig til en snak - bare os to uden advokater, økonomifolk og formænd. I første omgang vil jeg foreslå at vi drøfter, hvordan vi kan få processen tilbage på sporet. Vil du komme med forslag til tidspunkter for mødet?" skrev Rasmus Sielemann Christensen fra Beof mandag aften til sin modpart, Erik Steen Andersen.

RVV-direktøren svarede tirsdag formiddag, at han havde bestilt bord, og forsyningskoncernens direktør var hurtig til at acceptere aftalen.

 
Set svarer lidt at kigge på
en bil til to millioner, og som
man aldrig har råd til, og begynde
med at kigge på kontrakten

 

Invitationen føler i kølvandet på de seneste dages interviews i medierne, hvor de stridende direktører har givet udtryk for deres villighed til at indlede forhandlinger.

RVV ville have den verserende voldgiftssag mod Bofa afgjort, inden forhandlingerne med Beof kunne sættes i gang. Det skete i torsdags, men tvisten om de aktuelle varmepriser kan dog gøre det svært at forhandle en langsigtet varmeleveringsaftale på trods af det afklarede retsopgør.

- Det (voldgiftssagerne, red.) vil ikke være en barriere mere. Men vi skal nærmere prismæssigt. Kommer vi det, kan vi sagtens kigge på alle de andre ting. Men det svarer lidt at kigge på en bil til to millioner, og som man aldrig har råd til, og begynde med at kigge på kontrakten, sagde Erik Steen Andersen i sidste uge i et interview med Bornholms Tidende.

Den eksisterende varmeaftale, som Beof opsagde i 2017, udløber ved årsskiftet. Når parterne ikke frem til en ny aftale, risikerer rønneboerne at skulle betale varmen til de varslede priser, der i gennemsnit forhøjer varmeregningerne med 47,8 procent.