Ups – vacciner blev for gamle

Ups – vacciner blev for gamle
Det er her i forsamlingshuset Månen på Frederiksø, beboerne på Ertholmene bliver vaccineret. Arkivfoto: Henning Sigvardsen
| ABONNENT | 13. APR 2021 • 19:05
| ABONNENT
13. APR 2021 • 19:05

CORONA

På Christiansø har man været fremme i skoene i forhold til at vaccinere øboerne mod coronavirus. Således har covid-19-vaccinationsudvalget i Region Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen prioriteret at vaccinere alle beboere på Christiansø over 16 år, hvilket der blev taget hul på den 8. marts med første stik til de øboere, der ønskede at deltage.

Beboere mellem 16 og 64 år blev tilbudt vaccinen fra AstraZeneca, mens beboere over 65 år fik tilbud om vaccinen fra Pfizer Biontech, oplyser administrator på Christiansø Søren Thiim Andersen.

Men da anden runde i forhold til de ældre borgere skulle eksekveres i sidste uge, opstod der problemer, fortæller han videre.

– Da vi pakkede vaccinerne ud, viste det sig, at de var blevet for gamle, siger administratoren.

– Det er sådan, at når man modtager vaccinerne, er de blevet blandet op og klar til brug. Men der har muligvis været lidt modstridende informationer i forhold til, hvor længe de kan holde sig, så da vi skulle bruge dem på dagen, gik det op for os, at de skulle have været anvendt dagen forinden. Men vi har været i dialog med Region Hovedstaden og er blevet tildelt nogle nye vacciner, som vi får den 19. april.

Nyt navn

Som nævnt er beboere under 65 vaccineret med vaccinen fra AstraZeneca, som siden er blevet sat på pause, fordi der har været nogle episoder med blodpropper blandt vaccinerede, og man er ved at udrede, hvorvidt de skyldes vaccinen, samt om brugen af den skal genoptages.

AstraZeneca havde i øvrigt ønsket at give sin covid-19-vaccine et egentligt lægemiddelnavn, og det nye navn, Vaxzevria, blev godkendt af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, den 25 marts.

– Vi mangler fortsat andet andet stik til alle, der har fået AstraZeneca (Vaxzevria, red.), men Pfizer Biontech-vaccinen forventer vi altså at vaccinere med anden gang den 19. april, siger administratoren.

Et eventuelt andet stik med Vaxzevria afventer myndighedernes endelige stillingtagen.

Vaccinationerne foregår i forsamlingshuset Månen på Frederiksø og foretages af øernes læge, Lars Buch.