Underskud vendt til markant overskud i byggefirma

Underskud vendt til markant overskud i byggefirma
Der er gode nyheder fra firmaet HJB Byggeforretning ApS, som kan melde om økonomisk fremgang. Foto: Jacob Jepsen
ERHVERV | RØNNE | ABONNENT | 8. OKT 2021 • 11:30
Berit Hvassum
Journalist
ERHVERV | RØNNE | ABONNENT
8. OKT 2021 • 11:30

Et underskud i HJB Byggeforretning ApS er blevet til et overskud.

Der er gode nyheder fra firmaet HJB Byggeforretning ApS, som kan melde om økonomisk fremgang. Det er lykkedes at vende et underskud i forrige regnskabsår til et plus i det seneste regnskab, som netop er indleveret.

Regnskabet dækker perioden fra den 1. maj 2020 til den 30. april 2021 og viser et overskud før skat på 2.085.263 kroner. Det foregående regnskab viste et minusresultat på 518.368 kroner.

Direktøren i HJB Byggeforretning, Claus Stamer, er ikke overrasket, da overskuddet kan forklares med, at firmaet samlede fire arbejdsadresser ved at bygge et nyt firmadomicil på Kaj Mogensens Vej 1 i Rønne til 12 millioner kroner.

– Sidste år kom vi ud med et kedeligt regnskab, fordi vi byggede selv, og når man bygger for sig selv, så koster det, fortæller han.

Et år med corona spillede også ind i aktiviteten af byggelyst hos forbrugerne, og det gav en betydelig nedgang i produktionen.

HJB Byggeforretning har siden 2019 været tilbage i fuld drift, og i ordrebøgerne er der nu mange langsigtede projekter, hvoraf nogle går helt frem til sommeren 2022.

– Der er propfyldt af kundeprojekter, men der er altid plads til at tage mere ind, siger Claus Stamer, der i 2015 overtog firmaet HJB Byggeforretning fra Jens Olsen. Antallet af medarbejdere tæller nu 37.

Ved regnskabsårets afslutning var firmaets egenkapital opgjort til 5.521.319 kroner.