Transportordfører på besøg i Sverige: 'Trafikken til og fra Bornholm skal gå via Ystad'
Kaj Jönsson (S), Peter Juel-Jensen (V), Kristian Pihl Lorentzen (V), Anders Hansson (M) og Paula Nilsson (M) besøgte onsdag morgen Ystad Havn for blandt andet at drøfte behovet for en garanteret transitkorridor. Foto: Ystad Havn

TRANSPORT | YSTAD | GRATIS
23. JUN 2021 • 11:25
Henrik Nielsen
Journalist

Transportordfører på besøg i Sverige: 'Trafikken til og fra Bornholm skal gå via Ystad'

Tirsdag besøgte transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) Bornholm for at høre nærmere om den trafikale situation her på øen. Onsdag morgen fortsatte besøget til Ystad, hvor han sammen med folketingsmedlem Peter Juel-Jensen besøgte den for Bornholm så vigtige havn.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ystad Havn.

Sammen med nogle svenske politikerkolleger fik de en rundvisning på den nye del af havnen og talt om trafikken mellem Ystad og Bornholm. Flere aktuelle emner blev drøftet, blandt andet episoderne med stenkast mod biler på E65, som alle ser på med stor alvor. De drøftede desuden, hvordan trafikken mellem Ystad og Bornholm kan sikres og udvikles.

– For os er det indlysende, at trafikken til og fra Bornholm skal gå via Ystad. Det er den korteste og hurtigste vej. Ystad Havn har desuden foretaget store investeringer for at sikre havnens fremtid, hvilket er meget imponerende. Det er positivt, at spørgsmålet om, hvordan trafikken er blevet påvirket negativt af grænserestriktioner, nu også rejses politisk på den svenske side, siger Kristian Pihl Lorentzen i pressemeddelelsen.

Det synspunkt deler Anders Hansson, som er skånsk rigsdagsmedlem og søfartspolitisk ordfører for det borgerlige parti Moderaterne.

– Trafikken mellem Ystad og Bornholm er vigtig for hele regionen. Det er positivt, at danske politikere ønsker at arbejde sammen om vores fælles udfordringer. Den svenske regering bør sammen med den danske regering finde løsninger på, hvordan vi håndterer vores fælles grænser, så grænseregionerne ikke bliver påvirket negativt, siger han i pressemeddelelsen.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder