Tilflytterservice runder en firecifret milepæl

Tilflytterservice runder en firecifret milepæl
I arbejdet som tilflytterkonsulent står Rune Holm altid klar med gode råd og hjælp til at få praktikken til at gå op. Foto: Jesper Gynther
NYHED | 29. SEP 2024 • 05:30
NYHED
29. SEP 2024 • 05:30

Mandag skal det fejres, at Tilflytterservice har hjulpet mere end 4.000 borgere med at rykke teltpælene til Bornholm.

Det er næsten ni år siden Tilflytterservice blev oprettet af det lokale erhvervsliv i samarbejde med Bornholms Regionskommune.

Og de har ikke hvilet på laurbærene, for mandag den 30. september flytter Emma Cameron Ostergren og hendes familie til Bornholm fra Gotland, og de bliver tilflyttere nummer 3.999, 4.000, 4.001, 4.002 og 4.003, der får rådgivning om stort og småt hos blandt andet tilflytterkonsulent Rune Holm.

– Jeg føler mig meget privilegeret over at arbejde med så mange spændende mennesker, der har et ønske om at flytte til Bornholm. Jeg elsker at sparre med dem omkring job, uddannelse, bolig og børn for at finde netop de løsninger, der kan realisere deres drømme om at blive en del af Bornholms skønne fællesskab, fortæller han i en pressemeddelelse.

Som en del af landets eneste Tilflytterservice rejser han rundt i landet og afholder personlige møder med potentielle tilflyttere. Mellem 25 og 35 procent af dem, der deltager i tilflyttercaféer, beslutter sig for at flytte til Bornholm på baggrund af disse møder. Det er en af de faktorer, der gør Bornholms Tilflytterservice unik sammenlignet med andre kommuner.

Tilflytterservice var oprindeligt et to-årigt projekt der opstod som et privat og offentligt samarbejde hos Business Center Bornholm med Rune Holm i spidsen, men i dag består teamet også af Jens Christian Wibe, der sidder med de digitale og markedsføringsmæssige opgaver, samt flexjobber Dennis Schneider Jensen, der sidder med tilflytterassistent opgaver. I dag er der 72 virksomheder, som er medlem af Tilflytterservice, og der er fundet en god driftsmodel for ordningen sammen med Bornholms Regions Kommune.

Byder på kage

Når Emma Cameron Ostergren, hendes mand Raymond og deres tre børn skriver sig ind hos Borgerservice mandag klokken 10.00, runder Tilflytterservice altså en milepæl på 4.000 nye indbyggere, der er blevet hjulpet på plads på Bornholm. Derfor bydes familien på kage som en velkomst til Bornholm.

Familien fra Gotland har da også været taknemlige for hjælpen, som har haft en betydning for, at de har kunnet gennemføre flytningen.

– Tilflytterkonsulent Rune Holm har været meget hjælpsom på vores rejse til øen og har altid givet os praktiske råd til alle de spørgsmål, vi har haft. De har også hjulpet os med at finde ud af det nødvendige papirarbejde for at kunne flytte til Danmark. De har også givet tips og konkrete stillinger, vi har kunnet søge for at finde arbejde på Bornholm og giver gode tips til, hvordan livet er på øen! Vi er meget taknemmelige for Tilflytterservice, fortæller Raymond og Emma Cameron i pressemeddelelsen.

Tilflytterservice oplyser, at de i dag har små 900 potentielle tilflyttere i databasen, som de arbejder aktivt med for at finde de rette muligheder for, der kan gøre en flytning til Bornholm til virkelighed. Gennem årene har antallet af tilflyttere, der har haft brug for rådgivning af Tilflytterservice, varieret mellem 278 og 558 personer per år, og især under Corona-årene valgte mange med Tilflytterservices rådgivning at tage turen til Bornholm.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT