Tilbud om løb, æbledag eller klovnerier i weekenden

Tilbud om løb, æbledag eller klovnerier i weekenden
Der er blevet trænet op til de otte bakkede kilometer, som Almindingsløbet lørdag byder på. Foto: Berit Hvassum
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT | 24. SEP 2021 • 20:00
Emilie Jensen
Journalist
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT
24. SEP 2021 • 20:00

Æbler, klovnetricks eller kilometer i benene? Uanset om weekenden bliver våd og regnfuld, eller der sniger sig en solstråle ind i septembers sidste weekend, er der noget at give sig til, se eller prøve for første gang.

1: Almindingsløbet

Almindingsløbet, der finder sted lørdag, kan i år fejre 50 års jubilæum. Er du ikke meldt til kan du komme og heppe på de op til 1.000 deltagere, der enten løber otte kilometer i kuperet terræn, går en rute på seks kilometer eller dem der begiver sig ud på børnerutens 2,5 kilometer. Løbet starter kl. 13 og du kan også tilmelde dig på dagen. Løbet arrangeres af Viking Atletik for Bornholms Tidende. Der er entre.

2: Lær klovneteknikker

Som en del af kulturugen kan du og din familie lørdag lære, hvordan man holder styr på flere bolde i luften på én gang, når cirkusworkshop i Sandvig finder sted. Tag familien under armen og lær alt fra akrobatik til klovneteknikker og jonglering. Det kræver kulturugearmbånd at deltage i begivenheden, som foregår ved Cirkusbygningen, Nygade 2 i Sandvig. Nike Herrberg der er uddannet cirkuspædagog er erfaren træner står for lej og aktiviteter. Der er entré til workshoppen, der finder sted fra klokken 11.30 til 14.30.

3: Æblets dag

Som traditionen foreskriver holder Melstedgård Æblets dag, som normalvis tiltrækker folk i alle aldre. Det sker søndag den 26. september mellem klokken 10 og 16, og entré er gratis. På grønningen udenfor vil der være festlig stemning og fyldt med boder, hvor æblet er i centrum. Derudover vil der være forskellige æble-aktiviteter for store og små.

4: Spildag på biblioteket

Rønne Bibliotek byder alle spilglade indenfor i varmen søndag den 26. september, hvor der vil være et bredt udvalg af forskellige spil til alle aldre. Har I brug for et spil-råd eller hjælp til at forstå regler og taktik, er bibliotekets dygtige spil-bibliotekarer klar til at vejlede jer. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er gratis entré. Arrangementet foregår fra klokken 10 til 14.

5: Skab et kunstværk

Kom til Fosfornitten ved Arnager og vær med til sammen med andre fremmødte at lave et fælles kunstværk. Kunstværket laves på stranden og skal blive en stor firkant – og jo flere der er med, jo større kan den blive. Om arrangementet skriver Ben Woodhams, der er en engelsk kunstner og illustratør og bor og arbejder på Bornholm, "Det bliver et fælles kunstværk, hvor folk får mulighed for at være med i processen. Det jeg forstiller mig, er en firkant, der bruger alle de forskellige sten/ler/sand og farver, der findes på Fosforitten." Det hele foregår søndag klokken 9 til 16 og der er ingen entré.