Thomas Thors om erstatningssag mod kommunen: 'Vi skal ikke anke'

Thomas Thors om erstatningssag mod kommunen: 'Vi skal ikke anke'
Borgmester Thomas Thors (S) mener ikke, Bornholms Regionskommune skal anke Østre Landsrets dom i erstatningssagen, hvor en 28-årig kvinde fik tilkendt en godtgørelse på 300.000 kroner, fordi kommunen svigtede deres ansvar overfor hende, da hun var barn. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 10. MAR 2021 • 11:26
| ABONNENT
10. MAR 2021 • 11:26

OMSORGSSVIGT

To udvalg og den samlede kommunalbestyrelse skal onsdag og torsdag diskutere, om man vil anke Østre Landsrets dom over Bornholms Regionskommune, som blev afsagt fredag den 19. februar.

Her fik en 28-årig kvinde medhold i en erstatningssag mod Bornholms Regionskommune, der ikke tvangsfjernede hende, selvom kommunen var bekendt med, at hun blev omsorgssvigtet af sin mor fra hun var 12 til 16 år.

Bornholms Regionskommune blev dømt til at betale kvinden en godtgørelse på 300.000 kroner, fordi kommunen havde forsømt sin forpligtelse til at sikre hende mod " umenneskelig og nedværdigende behandling".

Ekstraordinære møder om sagen

Retsagen står som det eneste punkt på dagsordenen for ekstraordinære møder i både børne- og skoleudvalget, økonomi-, erhverv- og planudvalget og kommunalbestyrelsen.

Borgmester Thomas Thors (S) har forud for møderne en klar holdning til spørgsmålet.

– Jeg er nået frem til den konklusion, at vi ikke skal anke. Det har gjort et stort indtryk på mig at læse den unge kvindes historie, og jeg har fra starten ment, at det er ganske forfærdelige omstændigheder, hun har levet under, siger han.

Thomas Thors vil ikke uddybe yderligere, da Bornholms Tidende spørger, hvad han tænker om kommunens ansvar i sagen, og han henviser til, at sagen står som et lukket punkt på dagsordenen for møderne.

– Jeg vil nødig udtale mig om sagens substans, fordi det er et lukket punkt, siger han.

Tror ikke på flertal for at anke

Thomas Thors har dog en formodning om, hvad resultatet af møderne bliver.

– Jeg formoder, at det ender med, at vi ikke anker, siger han.

Hvad baserer du den formodning på?

– Jeg kan kun sige, at det er min vurdering, at der ikke er flertal for at anke, siger Thomas Thors.

I lørdagens udgave af Bornholms Tidende kunne man læse et længere interview med den 28-årige kvinde, der vandt retssagen mod regionskommunen.

Thomas Thors har læst artiklen.

– Det var forfærdeligt at læse. Det er sørgeligt, at der er børn, der vokser op under de vilkår, siger han, men ønsker ikke at uddybe yderligere.