Store forventninger til bornholmske skibe

Store forventninger til bornholmske skibe
Kunstnerne fra Backhaus Brown og Egeværk har skabt en række værker, som er specialproduceret til Bornholm. Foto: Anders Beier
NOTITS | 6. MAJ 2024 • 17:45
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
6. MAJ 2024 • 17:45

Udstillingen "Soltegn" åbner torsdag på Bornholms Center for Kunsthåndværk.

Bornholms Center for Kunsthåndværk, Grønbechs Gård i Hasle, har store forventninger til den nye udstilling "Soltegn".

– Vi glæder os utroligt meget til at vise jer denne enestående udstilling. Vores skibe er en del af en stor serie, der allerede har rejst langt og er blevet vist på prestigefyldte gallerier i Danmark, Storbritannien og USA. Nu er det tid til at tilføje bornholmske skibe til flåden, skriver centret.

– "Soltegn" er specialproduceret til Bornholm og er inspireret af de smukke soltegn, der findes på helleristninger fra bronzealderen i Madsebakke. Soltegnene fortæller grundlæggende historier om solens bevægelse, årstidernes skiften og livets gang. Inspireret af disse tegn har kunstnerne skabt en række værker, som hylder havets og skibenes skønhed, fortæller centret.

Nanna Backhaus og Andrew Brown fra Backhaus Brown står bag de glasskulpturer, der udgør skibenes skrog. Mette Bentzen og Lasse Kristensen fra Egeværk har skabt trækølene.

Egeværk er således tilbage på Grønbechs Gård, hvor de udstillede i hele 2023 og blev nævnt som en af årets favoritter.

Der er fernisering for "Soltegn" på Bornholms Center for Kunsthåndværk Kristi himmelfartsdag, torsdag den 9, maj, klokken 16. Her vil kunstnerne være til stede.