Vinbonde betalte bøde for fritgående påfugle

NYHED | 6. MAJ 2024 • 17:56
NYHED
6. MAJ 2024 • 17:56

Jesper Paulsen betalte 2.000 kroner i bøde for at have haft fritgående påfugle i otte år.

Da Tidende i torsdags talte med vinbonde Jesper Paulsen fra Lille Gadegård i Pedersker, var han fast besluttet på ikke at betale den bøde på 2.000 kroner, han ellers var blevet pålagt, efter en nabo havde anmeldt ham for brud på mark- og vejfredsloven.

I anklageskriftet forlød det, at vinbondens påfugle i en ukendt periode forud for 14. november 2023 havde været frie til at aflægge visit hos naboen, da der ikke var truffet de fornødne foranstaltninger, som må anses for påkrævet for at holde sine husdyr på egen grund.

Det viste sig i retten, at Jesper Paulsen ganske rigtigt havde haft en flok påfugle gående frit rundt på sin grund fra 2015 og helt frem til den 28. marts sidste år, hvor han hyrede en jæger til at skyde samtlige påfugle en kugle for panden, så de ikke længere var hans problem.

– Men det må man ikke, for påfugle skal være i bur, og derfor har jeg selvfølgelig betalt bøden på 2.000 kroner for at have dyrene gående frit rundt i den periode fra 2015 til marts 2023, fortæller han efterfølgende til Tidende.

I anklageskriftet var der oprindeligt anført en anklage om, at en af påfuglene skulle have dræbt en af naboens katte den 8. november sidste år, men den del blev Jesper Paulsen og de på daværende tidspunkt døde påfugle altså ikke dømt for.

– Jeg antager, at når jeg har fået mine påfugle skudt den 28. marts, så kan de ikke stå op fra de døde for at dræbe naboens kat, så det har jeg ikke noget med at gøre, og det kunne de heldigvis godt se i retten, fortæller Jesper Paulsen.