Svømmehal holder skindet på næsen på grund af tilskud

Svømmehal holder skindet på næsen på grund af tilskud
Rønne Svømmehal. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 22. FEB 2021 • 05:33
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
22. FEB 2021 • 05:33

ØKONOMI

På omslaget til poprockgruppen Nephews debutalbum er der et billede af en dreng, som står på kanten af et svømmebassin i en svømmehal. Sådan et billede ville det på nuværende tidspunkt være umuligt at tage i Rønne Svømmehal. Godt nok er der vand i hallens bassiner, men på grund af de aktuelle coronarestriktioner er der ingen svømmere eller andre gæster.

Hvornår det ændrer sig, har svømmehallen ingen anelse om, fortæller bestyrelsesformand Thomas Bay Jensen, men han tror ikke på, at det bliver med udgangen af februar, hvor restriktionerne aktuelt står til at udløbe.

– Vi er helt sikre på, at vi ikke kommer til at åbne 1. marts, forstået på den måde, at med den retorik, Mette Frederiksen og regeringen har, så står vi som noget af det sidste, når det drejer sig om sportsaktiviteter. Der er nok nogle udendørs sportsaktiviteter, der skal i gang, før vi tager de indendørs aktiviteter. Jeg synes, det er den retorik, man har brugt fra regeringens side, siger han.

Hans eget gæt er, at svømmehallen først kommer til at åbne omkring 1. maj eller noget i den stil.

Normalt tilskud

Indtil da er driften af svømmehallen skruet ned på et minimum.

– Det vil sige, at vi bruger mindre vand, vi bruger mindre strøm, og vi bruger mindre varme, siger Thomas Bay Jensen.

Svømmehallen bruger dog lidt af det hele og har derfor brug for at have en indtjening til at dække de faste udgifter.

– Den ene tredjedel vi har af indtægter fra klubber og offentlige badegæster, den har vi ikke, og det sætter hele systemet under pres. Men vi er så begunstigede, at kommunen stadig betaler det normale driftstilskud til hallerne, inklusive Rønne Svømmehal. Det betyder, at vi trods alt kan holde skindet på næsen i forhold til vores faste udgifter, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Bare krydse fingre

I svømmehallen i Højvangen går daglig leder Laura Hulgaard og laver lidt vedligeholdelsesarbejde hist og pist, mens hun venter på, at der igen kommer liv i bassinerne. Derudover er det planen at udnytte ventetiden til nogle energirenoveringer.

Pengene kommer fra en ekstraordinær anlægsbevilling fra kommunen, som har haft en pulje til energirenoveringer i selvejende haller som Rønne Svømmehal.

– Vi fik i begyndelsen af 2020 det, der svarer til 60.-70.000 kroner fra den pulje til at lave noget energirenovering på nogle vinduer, så dem kommer vi til at skifte ud i det her kvartal, hvor vi alligevel ikke har åbent. Så kan vi skifte fire store ruder, og det koster så de her 50.-60.000 kroner. Så det er det, vi kan gå og lave og så bare krydse fingre og vente på, at der kommer en åbning, siger Thomas Bay Jensen.

Rønne Svømmehal har ikke gjort det endelige regnskab for 2020 op, men ifølge Thomas Bay Jensen ser det ud til, at den selvejende institution trods langvarig lukning på grund af først corona og siden en omfattende tagrenovering kommer ud af året med et positivt resultat.