Svaneke klar med det helt store juleprogram

| ABONNENT | 18. NOV 2019 • 06:50
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
18. NOV 2019 • 06:50
Igen i år bliver Svaneke til Svaneke Juleby, og byen er klar med et omfattende juleprogram fra 29. november og julen over.

Det hele skydes i gang i første adventsweekend, hvor juletræet på Svaneke Torv tændes fredag den 29. november. Samme dag holder Svaneke Friskole julebazar i Søllings Gaard, og der er julemarked i Pakhuset i Brænderigænget. Søndag 1. december åbnes den første kalenderlåge i Svanekes byjulekalender.

Julekalenderen byder hver dag fra 1. til 24. december på åbning af en kalenderlåge i megasize i form af en dør, et vindue eller port hos en af byens foreninger, butikker, kirken eller skolen. Hver lågeåbning fejres med fællessang og måske er der en overraskelse fra dagens kalendervært. Første låge åbnes i Svaneke Rådhus. Alle adresser og tider for kalenderåbningerne kan ses på Svanekes Venners Facebook.

Søndag 1. december er der også gudstjeneste med krybbespil i Svaneke Kirke og adventsfest i LM i Klippegade.

Juleforestilling og julehønseskidning

I anden adventsweekend er der premiere på Svaneke Aktørernes juleforestilling Petras Jul og jule No Kids på Svaneke Bodega. Julemarked i Pakhuset, julehønseskidning i Brænderigænget med hønsene, JULiane, JULie og JULius

Lørdag 14. december er der stort rytteroptog gennem byen med ryttere fra Nørregård og Julekoncert i Svaneke Kirke med kirkekoret m.fl.

Søndag 15. december er der juletræsfest hos LM i Klippegade og Lucia gudstjeneste i Ibsker og senere i Svaneke Kirke med børnekoret.

Den sidste weekend før jul er der igen julemarked i Pakhuset i Brænderigænget, jagt på julemanden, julehønseskidning  og Englegudstjeneste i Svaneke Kirke for hele pastoratet.

Juleaften er der børnegudstjeneste i Svaneke Kirke klokken 13.00 og julegudstjenester kl 14.30 i Svaneke og 16.00 i Ibsker.

Søndag den 29. december slutter julerierne i Svaneke med 5. juledags arrangementet på Bodegaen med masser af underholdning.

Juleudsmyknings konkurrence

Som noget nyt udskriver Svaneke Handelsstandsforening i år en juleudsmyknings konkurrence for private borgere i Svaneke, for at få alle med til at gøre hele byen til en juleby.

Der konkurreres om at skabe byens flotteste, mest kreative, sjove eller sødeste juleudsmykning. Der vil være gavekort på 2500, 1500 og 1000 kroner til de tre flotteste juleudsmykninger.

Man tilmelder til formand for handelsstandsforeningen, Jesper Vigel.

Juleudsmykningen skal være klar den 29. november og vinderne offentliggøres på Torvet den 14. december klokken 12.00. Handelsstandsforeningen opfordrer generelt alle butikker, også dem der ikke har åbent, til at have guirlander eller lys på facaderne og lys i vinduerne, så Svaneke bliver en rigtig Juleby.