Stort flertal bag rådhusplan til mindst 114 millioner kroner

Stort flertal bag rådhusplan til mindst 114 millioner kroner
| ABONNENT | 10. JUN 2021 • 14:04
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
10. JUN 2021 • 14:04

BYGNINGSKABALE

Bornholm er på vej mod en ny rådhusstruktur med tre afdelinger: På Snorrebakken, Landemærket og Ullasvej i Rønne.

Allerede på sit næste møde den 24. juni skal kommunalbestyrelsen behandle en sag om et anlægsprojekt til lige over 114 millioner kroner, og arbejdet med at bygge om og bygge til vil så begynde kort efter for efter planen at være færdigt næste år.

Det står klart efter onsdagens møde i økonomiudvalget. Her var det udelukkende Enhedslisten og Bornholmerlisten, der ikke kunne godkende den nye rådhusstruktur, køreplanen frem mod at få den virkeliggjort og den anlægssag, der vil sætte projektet i gang.

Viceborgmester Morten Riis (EL) begrundede sit nej med prisen for projektet og med, at planerne efter hans opfattelse vil samle flere af kommunens medarbejdere på Ullasvej, end det vil være rimeligt i forhold til arbejdsmiljøet.

For Kirstine van Sabben (BL) blev prisen på de mindst 114 millioner kroner afgørende for, at hun ikke længere står bag planen for at samle flere af kommunens medarbejdere på færre adresser.

– Jeg har været med indtil nu. Nu kommer der bare nogle barske tal på bordet, siger hun.

– Jeg har altid gået ind for at samle kommunens administration. Men jeg synes simpelthen, at den her pris er for høj i forhold til hvad vi får for pengene og i forhold til, at administrationen stadig ikke vil være samlet bagefter, men at vi stadig vil have satellitter rundt omkring, siger Kirstine van Sabben.

Bornholmerlisten føler sig heller ikke sikker på, at 114 millioner kroner ender med at være den endelige pris.

– Der er rigtig mange hvisser og måske'er, og sådan nogle budgetter bliver altid overskredet. Du kan roligt lægge i hvert fald 10 procent oveni. Når vi så samtidig ser det sparekatalog, som vi også sidder og bokser med nu, kan jeg ikke være med, siger Kirstine van Sabben.

Med både Socialdemokratiet og Venstre bag planen, onsdag i økonomiudvalget også SF, tegner der sig dog et komfortabelt flertal bag at sætte skub i arbejdet frem mod den nye rådhusstruktur med et rådhus fordelt på i starten fire bygninger, senere måske kun tre, hvis Økonomi og Personale bliver rykket med ind fra lokalerne i Nexø.

– I forhold til sagens størrelse synes jeg, at debatten blev forholdsvis kort, siger gruppeformand Søren Schow (V).

– Kommunen har 3.500 medarbejdere. I dag er de fysiske rammer ikke gode nok, og sådan har det været i mange år. Med den her løsning får vi nogle flere synergier, og vi får en bedre kommunikation. Jeg tror, at det bliver en fornuftig investering, siger han.