Store elever gør yngre kammerater mere aktive
Der skal mere gang i frikvartererne i de bornholmske folkeskoler. Arkivfoto: Allan Rieck

SKOLE | BORNHOLM
24. SEP 2021 • 08:50
Henrik Nielsen
Journalist

Store elever gør yngre kammerater mere aktive

150 elever fra de kommunale folkeskoler er blevet uddannet til legepatrulje, som skal sætte gang i legen for de yngre elever i frikvartererne. Ideen er, at det skal være slut med at sidde inde og lumre, når klokken ringer til frikvarter. Det er et led i Dansk Skoleidræts frikvarterskoncept Legepatruljen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er eleverne i 5.–7. klasse, der har været på kursus, så de kan sætte mere fut i frikvartererne. De skal fungere som forbilleder, der får skolekammeraterne til at glæde sig til frikvartererne med lege, der styrker bevægelse og trivsel.

– At gøre brug af mellemtrinseleverne er en af de lavthængende frugter, hvis skolen ønsker mere aktivitet i frikvartererne. De yngre elever ser op til de store elever, som har nemt ved at sætte anderledes lege i gang. Ved at fremme legen i frikvartererne øger vi elevernes fysiske aktivitetsniveau, og det giver positive udsving på den fysiske såvel som den mentale sundhed, siger projektleder Ann-Karina Overlade fra Dansk Skoleidræt i pressemeddelelsen.Flere nyheder