Støj i Rønne Syd er sendt i høring

Støj i Rønne Syd er sendt i høring
Kommunalbestyrelsen ønsker at ændre på den måde, støjen fra hospitalets helikopterlandingsplads udregnes på. Det kræver en ændring af kommuneplanen, og derfor er de ønskede ændringer sendt i høring. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 24. FEB 2021 • 07:53
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
24. FEB 2021 • 07:53

UDVIKLING

Det kommer næppe bag på særligt mange, at regionskommunen gerne vil etablere nye boligområder i Rønne Syd. Indtil nu har debatten primært handlet om fredede dyr og deres levesteder, men den problemstilling har for nylig fået selskab af støjen fra helikopterlandingspladsen ved Bornholms Hospital.

På nuværende tidspunkt spænder kommuneplanen ben for yderligere udvikling af boligområder i den del af Rønne, da et større område i netop Rønne Syd er karakteriseret som et støjbelastet areal. Det påtænker kommunalbestyrelsen at lave om på, og det kræver en ændring af kommuneplanen. Og en ændring af kommuneplanen kræver, at borgerne får mulighed for at give deres besyv med.

Derfor vil kommunen gerne modtage ideer og forslag til den foreslåede ændring. Det fremgår af dens hjemmeside, hvor der også er en guide til, hvordan man kan indsende sine kommentarer.

Tre arealer

Den nuværende afgrænsning af den støjbelastede del af Rønne tager afsæt i den støj, der er, når en helikopter flyver til og fra landingspladsen ved hospitalet. Det betyder, at tre ubebyggede arealer i Rønne Syd ligger i det område, der er defineret som støjbelastet, og derfor kan der ikke bygges boliger de steder.

Konkret drejer det sig om et areal ved Ullasvej, Galløkkevej og Sagavej, et areal ved Smedegårdsvej/Marthas Minde samt et areal for enden af Sagavej. Kommunalbestyrelsen ønsker, at kommuneplanen fremover skal udpege et væsentligt mindre område som støjbelastet, hvorved det bliver muligt at planlægge for boliger på de nævnte arealer.

Ændringen af det støjplagede område kan lade sig gøre ved at ændre den måde, man udregner støjgenerne på, så der også tages hensyn til, hvor ofte det støjer, og ikke kun hvor meget det støjer, når det støjer.

De påtænkte ændringer i kommuneplanen har ingen betydning har for de eksisterende boliger i det sydlige Rønne eller for helikopterbeflyvningen af Bornholms Hospital.

Høringsperioden slutter 21. marts.