Søren Schow: Jeg trækker mig ikke fra noget som helst

Søren Schow: Jeg trækker mig ikke fra noget som helst
– Jeg har fået over 700 personlige stemmer, så jeg regner med, at de gerne vil have, at jeg sidder i kommunalbestyrelsen, siger Søren Schow, som her ses på valgaftenen på Hotel GSH. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 20. NOV 2021 • 14:09
NYHED | ABONNENT
20. NOV 2021 • 14:09

Stor forvirring om, hvorvidt Venstres spidskandidat har taget nogle konsekvenser oven på valgnederlaget. Formand Niels Plum beklager overfortolkning.

Venstres spidskandidat ved kommunalvalget, Søren Schow, afviser over for Tidende, at han efter valgnederlaget i tirsdags, hvor Venstre blev reduceret til to mandater i kommunalbestyrelsen, trækker sig som spidskandidat i partiet – eller at han i det hele taget trækker sig fra noget som helst i forhold til politik.

Han erkender dog, at han allerede på valgaftenen sagde til Tidende, at han ikke troede, at han skulle være spidskandidat ved næste kommunalvalg om fire år, men påpeger, at det ikke er det samme som en blank afvisning.

I forhold til et evalueringsmøde i Venstre fredag aften siger han:

– Der blev ikke nævnt noget på det møde om, at jeg trækker mig. Og det, som jeg sagde til Tidende på valgaftenen, er det, der er sagt. Altså, Venstre vælger jo først spidskandidat et år før næste valg. Jeg var spidskandidat til det her valg, og der er ikke noget med, at jeg trækker mig ikke fra noget som helst, jeg sidder stadig i politik.

TV 2/Bornholm citerer din formand Niels Plum for at konkludere, at du på evalueringsmødet sagde, at du ikke vil stå øverst på stemmesedlen om fire år?

– Det tvivler jeg på, der blev sagt, siger Søren Schow.

 

Desværre venner, jeg er ikke
på vej ud, jeg sidder lige præcis
rigtig godt der, hvor jeg sidder.

 

Niels Plum siger direkte til tv-stationen: "Søren Schow har taget konsekvensen af valget, men Søren og jeg havde snakket om, at hvis han ikke fik held til at blive borgmester denne gang, så var det nok en god idé at give plads til en anden"?

– Jamen, det er da rigtigt, som Niels siger, at vi har drøftet, om jeg skal stille op næste gang, men det var ikke på mødet fredag.

Plum beklager

TV 2/Bornholm har en overskrift, der hedder "Søren Schow trækker sig som spidskandidat". Siger du til mig, at det er en overfortolkning?

– Ja. Altså, jeg trækker mig ikke fra en skid. Jeg er gået til valg som spidskandidat til det her valg, og jeg sidder stadig i kommunalbestyrelsen. Vi skal jo vælge en gruppeformand, men at være spidskandidat til næste valg, det er noget, som Venstres medlemmer beslutter cirka et år før.

– Jeg havde sammen med det, jeg læste i avisen, forstået det, som at han ville trække sig. Men det kan godt være, jeg har overfortolket det, siger formand for Venstre Niels Plum, som her pynter op på valgaftenen. Foto: Torben Østergaard Møller

 

Til Tidende siger Niels Plum, at det er korrekt, at der på fredagens møde slet ikke blev talt om, hvorvidt Søren Schow skulle trække sig eller ej, ligesom han gør det klart, at en eventuel overfortolkning ikke er TV 2/Bornholms fejl. Han refererer til artiklen i Tidende, hvor Søren Schow sagde, at han ikke troede, han ville være spidskandidat ved næste valg.

Men Søren Schow siger, at det jo ikke er det samme som en blank afvisning?

– Ja, men så kan det godt være, at jeg har overfortolket det, Søren har sagt, siger Niles Plum.

– På baggrund af de samtaler, vi har haft, og hans egne udtalelser til avisen, konkluderer jeg, at han har set, at han ikke er spidskandidat til næste valg. Jeg har ikke på fredagens møde haft en samtale med Søren om, at han skulle trække sig, men jeg har flere gange tidligere snakket med ham om det. Jeg havde sammen med det, jeg læste i avisen, forstået det, som at han ville trække sig. Men det kan godt være, jeg har overfortolket det, og det skal jeg selvfølgelig beklage, siger Niels Plum.

– Ret skal være ret.

Desværre, venner

Tilbage til Søren Schow.

Siger du nu, at det ikke er utænkeligt, at du til næste valg vil prøve at blive spidskandidat igen?

– Nej, det tør jeg ikke sige her tre-fire dage efter valget, jeg siger bare, at Venstres medlemmer vælger spidskandidat cirka et år før kommunalvalget, og det kan være en, der sidder i kommunalbestyrelsen, og det kan være en uden for kommunalbestyrelsen. Men lige meget hvad, så skal de vælge en spidskandidat, siger Søren Schow.

Og det er der altså tre år til, men du siger så også, at du ikke trækker dig fra noget som helst?

– Nej, jeg trækker mig ikke fra noget. Jeg er valgt ind i den her periode, hvor vi også har fået Heidi Burgedahl ind, og vi har snakket om, hvordan vi skal arbejde sammen, og vi skal til et møde og finde ud af, hvilke poster vi kan få, så det er, hvad der kommer til at foregå.

Og regner du også med at komme til at sidde i kommunalbestyrelsen de næste fire år?

– Ja, det regner jeg med. Jeg har fået over 700 personlige stemmer, så jeg regner med, at de gerne vil have, at jeg sidder i kommunalbestyrelsen.

Og nu spørger jeg lige igen: Vil det sige, at du ikke udelukker, at det kan blive dig, der bliver spidskandidat igen om tre år?

– Jamen, det er jo sådan et spørgsmål, hvortil jeg bare må sige, at om tre år skal Venstres medlemmer vælge en ny spidskandidat, og hvilke emner, der er til den tid, har jeg ikke den fjerneste idé om. Men altså, jeg er ikke på vej ud nogen som helst steder, så hvis det er det billede, man gerne vil tegne, så må jeg sige: "Desværre venner, jeg er ikke på vej ud, jeg sidder lige præcis rigtig godt der, hvor jeg sidder".

På fredagens møde tilbød Niels Plum i øvrigt allerede nu at trække sig som formand og ikke som tidligere udmeldt vente til generalforsamlingen til marts, men det var der ingen, der ønskede, oplyser han.