Skole bortviser elev på sidste skoledag: 'Det er ekstremt nederen'

Skole bortviser elev på sidste skoledag: 'Det er ekstremt nederen'
Freya Engmann. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 28. MAJ 2021 • 13:27
| ABONNENT
28. MAJ 2021 • 13:27

SKOLE

Fredag blev ikke helt den dag, 16-årige Freya Engmann havde forestillet sig. Hun går i 9.B på Hans Rømer Skolen i Aakirkeby, og lige nu sidder hun hjemme hos en veninde, mens hendes klassekammerater spiller minigolf i Østerlars.

I dag er sidste skoledag, og det bliver normalt fejret med vandkamp, konkurrencer og fest. Sidste skoledag er elevernes fest, og både lærere og elever bruger normalt meget tid på at forberede løjerne.

Således også i år, hvor et bredt udvalg af elever fra skolen tidligere på ugen stillede op i en nomineringsvideo i håbet om, at opnå den tvivlsomme ære at blive kåret som vinder i en række for sjov-kategorier som Årets Look-a-Like, Årets Hovedpine, Årets Brandert og så videre.

I onsdags blev nomineringsvideoen lagt op på youtube med optagelser af de nominerede og kåring af vinderne.

Det gik godt, indtil skoleledelsen blev opmærksom på videoen torsdag.

– Jeg er blevet bortvist på sidste skoledag, som den eneste, fordi det var mig, der trykkede på send-knappen. Men vi har allesammen været med til at lave videoen, og alle har givet tilladelse til, at den blev lagt op på youtube, siger Freya.

Lidt bollebevægelser

Freya Engmann fortæller, at skolens ledelse har ført en meget restriktiv politik i forhold til youtube og andre sociale medier de seneste tre år.

– Jeg tror, at hun (skoleleder Pernille Rigstad, red.) er bange for, at der er nogen, der skal føle sig krænket, siger Freya Engmann.

Er det en meget fræk video?

– Nej, det synes jeg ikke. Det er mest sjov og spas. Der er nogen, der laver lidt bollebevægelser for sjov, men jeg synes ikke, det er krænkende, siger Freya Engmann.

Men skulle I ikke have snakket med skolelederen, inden I lagde videoen op?

– Nej, vi prøvede at holde det lidt hemmeligt, fordi de ikke vil have det, indrømmer Freya.

Virkelig vred og sur

Man kan se 9. Bs video, hvis man går ind på youtube og søger på Hans Rømer Skolen. Freya har ikke tænkt sig at tage videoen ned, selv om det er skolens udtrykte ønske.

– Nu gider jeg ikke tage den ned, når jeg er bortvist, siger hun.

Det er noget af en streg i regningen at blive bortvist fra sidste skoledag, siger afgangseleven fra Hans Rømer Skolen.

– Det er ekstremt nederen. Det er en dag, man har set frem til i ti år, så jeg har været virkelig vred og sur. Nu er jeg mest ked af det, siger Freya Engmann, der nu følger festen fra sidelinjen i takt med, at vennerne lægger glade klip op på snapchat.

Hans Rømer Skolens skoleleder Pernille Rigstad har ingen kommentarer til sagen og vil hverken afvise eller bekræfte bortvisningen.

– Jeg har ingen kommentarer til personsager, siger hun.