Se billederne: Åbning af Klemensker Svømmebad 'Som en dag ved Middelhavet'

Se billederne: Åbning af Klemensker Svømmebad 'Som en dag ved Middelhavet'
Der var 30 grader i luften og 25 grader i vandet, da Klemensker Svømmebad officelt blev åbnet lørdag eftermiddag. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 19. JUN 2021 • 14:52
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
19. JUN 2021 • 14:52

SOMMER

– Velkommen til Middelhavet.

Sådan sagde præsten i Klemensker, Nikolaj Harting, der i år fik æren af at holde åbningstalen til den officielle åbning af Klemensker Svømmebad. 

Med over 30 grader i luften, palmelignende beplantning, solcreme og en stor flok legende, grinende børn, var det netop følelsen af at være ved en pool på et hotel i syden, der ramte de fremmødte denne lørdag i juni. 

Sådan en dag kan man ikke andet end at smile. Også bestyrelsesmedlem i Klemensker Svømmebad, Anders Toft Petersen, var et stort smil. Endelig kunne han byde velkommen til badeglade bornholmere, efter bestyrelsen har arbejdet på klargøringen i flere måneder. 

– Sidste år sluttede vi af med at have et af de bedste år, hvor vi så fik nogle ressourcer til at gøre det endnu bedre for gæsterne i år, fortæller han og peger ud mod nye solvogne, planter, borde-bænkesæt, badelegetøj og bademåtter, der pryder området. 

Præsten i Klemensker, Nikolaj Harting og bestyrelsesmedlem Anders Toft Petersen stod for at byde velkommen til åbningen af Klemensker Svømmebad. Foto: Jens-Erik Larsen 

73 i poolen   

Anders Toft Petersen var meget tilfreds med antallet af fremmødte til dagens åbning. 

– Vi er overordentlig tilfredse, siger han og påpeger, at der på grund af plads og coronarestriktioner, helst ikke skal komme alt for mange. 

– Der må være 73 i poolen, det er det eneste, vi skal være opmærksomme på, men det skal heller ikke blive så stor en succes, at vi må afvise folk ved indgangen. Så det er bedre, at vi bliver omkring 50-100 stykker, som vi er nu, siger han.

Til åbningen kunne man for en stund glemme alt om coronapandemien og bare nyde solen og poolen. Dermed ikke sagt, at restriktionerne stadig lurer lidt hist og her.  

– For at komme ind skal man kunne fremvise et coronapas. Derudover bliver der afsprittet flere gange om dagen i omklædningsrummene og omkring poolen. Vi har normalt også en stor vandrutsjebane, men den skal afsprittes en gang i timen, og det kan vi ikke, så den er pakket væk i år, siger Anders Toft Petersen.  


Foto: Jens-Erik Larsen 

Bornholmernes svømmebad 

Sidste år startede man hos Klemensker Svømmebads bestyrelse på en ny form for markedsføring af stedet. Hvor Klemensker Svømmebad tidligere var mere kendt som et sted forbeholdt indbyggere fra Klemensker, har man istedet gjort mere ud af at markedsføre det som alle bornholmeres sted. Og det tyder på, at det har givet en smule pote, fortæller Anders Toft Petersen.

–  Der er nok omkring 70 procent lokale, men jeg kan også se, der er mange nye ansigter her. Det tyder på, at der kommer flere fra hele øen af, og det er netop der, vi gerne vil hen. Klemensker Svømmebad er for alle og for alle aldre, siger han.

Især børnene havde glædet sig til åbningen af svømmebadet. Otte-årige Villads Jørgensen fra Vestermarie og syv-årigge Arthur Nørgaard fra Svaneke sprang rundt i vandet med det nye badelegetøj. 

– Det er sjovt, fordi man kan dykke og lege og hurtigt komme ud på dybt vand, siger Villads Jørgensen og hans kammerat, Arthur Nørgaard supplerer: 

– Ja, og så er det varmere end havet. 


Arthur Nørgaard og Villads Jørgensen kunne slet ikke vente med at hoppe i poolen. Foto: Jens-Erik Larsen 


Foto: Jens-Erik Larsen 


Foto: Jens-Erik Larsen