Rønne-firma løfter sig fra 'skidt regnskab' året før

Rønne-firma løfter sig fra 'skidt regnskab' året før
Går man fra noget skidt til noget bedre, så ser det jo rigtig fint ud, konstaterer Peter Lund Olsen. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 16. DEC 2020 • 14:42
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
16. DEC 2020 • 14:42
ERHVERV

Plusset er blevet større hos Knudsker El ApS viser tal fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Overskuddet vokser således i firmaet, idet seneste regnskabsår for perioden fra den 1. maj 2019 til den 30. april 2020 viser et plus på 983.009 kroner efter skat mod et overskud på 137.345 kroner året forinden.

Virksomheden har med det seneste års resultat en egenkapital på 6.229.611 kroner, men ejeren af Knudsker El, Peter Lund Olsen, påpeger, at der bag regnskabstallene gemmer sig det faktum, at det er regnskabsåret for 2018-19, der skiller sig ud med et afvigende ringe resultat.

– Da havde vi et skidt regnskab, siger han.

– På den måde er tal taknemmelige. Går man fra noget skidt til noget bedre, så ser det jo rigtig fint ud. Og det er det, vi har gjort. Vi havde et skidt år forrige år.

Så hvis man så flere år tilbage, ville de snarere ligne det nye regnskab?

– Ja, det ville de. Så man kan sige, at det ikke er et exceptionelt godt regnskab, snarere et normregnskab vi ser for 2019-20.

Som ligner et generelt billede af, hvordan årsregnskabet ellers har set ud?

– Ja, siger Peter Lund Olsen fra firmaet, som har 38 ansatte.

Det primære

Har du nogle forventninger til de kommende år?

– Nej, ikke som sådan. Selvfølgelig satser vi på omsætning, men det er ikke det primære for os. Det primære er at levere en ordentlig vare, så kunderne er tilfredse – og at gøre det til en fornuftig pris, men samtidig skal der også være lidt tilbage til os.

Men et overskud på knapt en million kroner er vel heller ikke overvældende, når man har så mange ansatte?

– Nej nej, det er ikke et prangende regnskab, selv om det er en stor fremgang set i forhold til forrige regnskab. Men det, tror jeg egentlig, er ret generelt for el- og vvs-branchen – at det ikke er guldrandede virksomheder. Og sådan er det vel i øvrigt generelt for håndværksvirksomheder, at ikke ret mange af dem er det i dag. Vores konkurrenceparametre er ret hårde og omkostningerne store. Langt den største post hos os er lønninger og sociale omkostninger.

Men det har vel rent faktisk været gode tider under coronaen for håndværkere?

– Jojo, vi har fuld beskæftigelse i el- og vvs-branchen, der er ingen, der går og keder sig. Vi havde lige en måned i starten af coronaens fremmarch, hvor alting gik i stå, men siden påske har der været fuld gang i den, siger Peter Lund Olsen.