Rød verden har ingen betydning for transitrejser

Rød verden har ingen betydning for transitrejser
Bornholmere kan fortsat rejse i transit igennem Sverige, selvom Danmark fraråder alle rejser til udlandet og stiller krav om negativ coronatest ved indrejse i landet. Ingen af delene har betydning for bornholmske transitrejsende, siger Udenrigsministeriet. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 8. JAN 2021 • 18:51
Af:
henrik-nielsen

8. JAN 2021 • 18:51
REJSER

Regeringen fraråder alle udlandsrejser for at minimere risikoen for, at danskere rejser ud i verden og bliver smittede, og at smitten kommer ind i Danmark udefra. Derfor har Udenrigsministeriet malet verden rød i sine rejsevejledninger. Det kom frem på et pressemøde fredag eftermiddag. Meldingen fra regeringen har ikke nogen praktisk betydning for bornholmere, som rejser transit igennem Sverige for at komme over til og hjem fra København.

Det fortæller Udenrigsministeriets pressevagt til Bornholms Tidende.

– Fra Danmark er det sådan, at vi altid lader danskere rejse ind i landet. Det er ikke sådan, at man ikke skal rejse fra Bornholm til København. Det er i princippet ikke en del af det her. Set fra dansk synspunkt vil vi gerne have, at bornholmerne fortsætter med at rejse, siger presserådgiver Thorleif Ravnbak, som passer pressevagten.

Den nye rejsevejledning handler om, at man ikke skal tage på ferie et eller andet sted i verden.

– Lad være med at rejse ud medmindre det er nødvendigt, og det er nødvendigt for bornholmere at tage over Sverige for at komme til Købehavn og resten af Danmark. Det er sådan, det er, forklarer pressevagten.

Sådan forholder det sig også for danskere, der arbejder i grænselandet til Tyskland, tilføjer han. Det er det, som hedder anerkendelsesværdigt formål.

Ikke krav om coronatest

I forbindelse med de nye rejsevejledninger indfører regeringen også krav om negativ coronatest, hvis man vil rejse ind i Danmark. Det krav gælder heller ikke bornholmere i transit, siger Thorleif Ravnbak.

– Der er ikke noget med, at man skal have en coronatest, hvis man kommer fra Sverige og skal ind i Danmark og er dansker. Det har vi ikke praktisk mulighed for. Det handler om, at hvis man er udlænding og vil ind i Danmark, så kan vi kræve det.

– Hvis man er dansker, kommer man altid ind i Danmark. Der er ikke noget med, at fordi man ikke har en coronatest, så må man ikke komme ind, lyder det fra Udenrigsministeriets pressevagt.

De svenske rejserestriktioner er dog stadig gældende.