Rejsende på Hammershus oplevede færgen som overfyldt

Rejsende på Hammershus oplevede færgen som overfyldt
Billede fra afgangen Køge-Rønne torsdag nat. Foto: Torben Stapelfeldt
| ABONNENT | 15. FEB 2021 • 12:59
| ABONNENT
15. FEB 2021 • 12:59

CORONA

Da Torben Stapelfeldt torsdag nat sejlede fra Køge til Rønne med Bornholmslinjens Hammershus oplevede han færgen mere fyldt, end hvad godt var coronasituationen taget i betragtning, fortæller han til Bornholms Tidende – og nævner endog begrebet "coronabombe".

Men Torben, det kommer vel ikke bag på nogen, at der er mange mennesker på en færge op til en vinterferie?

– Nej, men her burde de have sat en ekstra afgang ind, siger Torben Stabelfeldt.

– Færgen var fyldt, og uden på sovesalen stod der "maks 60", men der var vel et par hundrede derinde. Der var bare ingen, der kontrollerede det. Måske, de burde have spærret nogle af sengene af for eksempel. Man kunne også se på de nedre køjer, at der var fodaftryk fra dem, der var kravlet op i overkøjerne på turen fra Rønne til Køge. Så der var ikke sprittet af, tror jeg, og jeg tror også, færgen var overbooket. Jeg kontaktede noget personale, som sagde, at ja, de vidste det godt, men de kunne jo ikke gøre noget ved det.

– Det virkede bare voldsomt. Folk lå i nødudgange og flugtgange på deres liggeunderlag og sov, og ingen kom og tjekkede det. Vi var selv nogle af de første i sovesalen, men da den så blev helt fyldt, tænkte vi, at her skulle vi godt nok ikke opholde os. Folk tager jo også deres mundbind af, når de ligger og sover, så vi havde ikke lyst til at være der.

Hvor gik I så hen?

– Vi gik ind til flystolene, og der var sådan set også godt fyldt, men vi fandt så et hjørne, hvor vi sad lidt for os selv.

Tror du, når folk lægger sig ud i gangene, at det var for ikke at ligge for tæt?

– Ja, det tror jeg, for der var heller ikke plads til flere i sovesalen, samtlige senge var fyldt op. Og det tror jeg heller ikke er hensigtsmæssigt. Der var ikke noget med sedler på nogle af sengene om, at de ikke måtte benyttes, ikke én seng var ledig.

Men er der ikke også rimelig afstand mellem sengene?

– Jo, måske, men de havde altså sat et skilt op om, at der maksimalt måtte være 60 i sovesalen, og der var helt sikkert flere. Da jeg så kontaktede personalet, fik jeg besked om, at folk jo selv kan tælle til 60. Jojo, men det tror jeg ikke, man skal forvente, at folk gør, og så trækker sig af sig selv, siger Torben Stabelfeldt.


Foto: Torben Stapelfeldt

 


Bornholmslinjen: Der var 446 ledige sæder

I en skriftlig kommentar, som han oprindeligt har delt på Facebook, skriver kommunikationschef i Bornholmslinjen Jesper Maack:

"Jeg er helt med på, at vi lige nu er kommet så langt fra at være sammen med nogen, at selskab kan virke en smule skræmmende. Men jeg bliver nødt til at mane lidt til besindighed her og supplere debatten om coronabomber og kapitalfonde med lidt fakta.

På den pågældende afgang var der 274 passagerer med. På Hammershus er der plads til 720. Det vil sige, at vi har solgt langt mindre end hver anden plads. Det vil også sige, at der på turen var 446 ledige sæder og altså mere end god plads til alle, hvis man tager sine forholdsregler. Og alle ved godt, når der er mange mennesker med på en afgang – fordi vi fortæller dem det. Vi fortæller det på den sms, de får fire dage før deres tur, og vi fortæller det igen i den velkomstmail, som de modtager to dage inden deres afrejse. Vi forklarer, at der vil være flere med, end vi har været vant til, fordi det er vinterferie, og vi tilbyder alle uden omkostninger at booke deres billet om, hvis de gerne vil med på en anden afgang med måske lidt færre passagerer.

Det har formentlig ikke været tilfældet ved denne afgang, da der ikke er tale om trængsel, ligesom der de kommende dage fra Køge heller ikke er booket til mere end cirka hvert andet sæde.

På skibet lægger vi sedler på de senge i sovesalen, som vi gerne vil have friholdt. Det er 40 senge ud af 100 pladser – netop for at skabe plads, og undervejs kommunikerer turens teamleder i udkald, hvorfor det er nødvendigt at tage hensyn til hinanden på turen".

Til Bornholms Tidende tilføjer Jesper Maack, at det ikke er utænkeligt, at nogle rejsende har kunnet finde på at indtage en køje, selv om der har stået på den, at den ikke måtte benyttes.