Projekt skal undersøge energiøens potentiale
Foto: Ørsted

13. NOV 2020 • 22:18
Af: tommy-kaas

Projekt skal undersøge energiøens potentiale

ERHVERV

Et unikt erhvervspotentiale for erhvervslivet. Det mener Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at et projekt med titlen "Klar til Energi-ø" har, og derfor er projektet et af 11 nye modtagere af i alt 53 millioner kroner fra erhvervsfremmebestyrelsen

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Klar til Energi-ø" får støtte på godt fire millioner kroner til at undersøge den betydning, en kommende havvindmøllepark kan få for erhvervsliv og beskæftigelse på Bornholm, oplyser ministeriet.

I projektbeskrivelsen betegnes det bornholmske projekt som en undersøgelse af beskæftigelsespotentialerne i energiøen, "samt hvilken betydning energi-øen kan få for det bornholmske erhvervsliv". Det er kommunen, der sætter det i gang.

"Kompetencebehov hos virksomhederne afdækkes, og der udbydes og gennemføres certifikatkurser og uddannelsestiltag. Der afholdes workshops og etableres netværk, som har til formål at gøre bornholmske SMV’er (små og mellemstore virksomheder, red.) i stand til at etablere partnerskaber med store virksomheder på offshore-området. Virksomhederne vil i mindre omfang få mulighed for støtte til indkøb af nødvendigt udstyr", hedder det i projektbeskrivelsen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er begejstret for bestyrelsens støtte til lokale projekter over hele landet.

– Vores landdistrikter og øer er fyldt med virksomheder og ildsjæle med gode innovative ideer. Det er godt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projekter på tværs af landet, som har potentiale til at skabe vækst og arbejdspladser. Virksomhederne kender deres nærområde bedst. Med deres lokalkendskab og vores støtte kan vi i fællesskab udvikle det lokale erhvervsliv, så vi skaber en bedre balance mellem land og by, siger erhvervsministeren ifølge pressemeddelelsen.

Flere nyheder