Påskevandring trodser regnvejr
Friske vandrere satte ud på den fire kilometers gåtur mod Ruts Kirke til skærtorsdagens påskevandring af Hasle-Rutsker kirke. Foto: Jacob Jepsen.

1. APR 2021 • 21:10 • GRATIS

Påskevandring trodser regnvejr

Friske vandre havde skærtorsdag kridtet vandresko og regntøj, da Folkekirken i Hasle-Rutsker inviterede til påskevandring. 

Trods udfordringer med regnvejr og blæst var godt ti vandrere mødt op for at deltage i den fire kilometer lange rute, der startede fra Helligpeder havn og gik op til Ruts Kirke.  Og det glædede sognemedhjælper Elna Rønne Debel, der havde været tovholder på arrangementet.

– Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke har vejret med os, men vi er glæder os over den opbakning, der trods alt er, sagde Elna Rønne Debel. 

Vandrene satte afsted fra Helligpeder Havn klokken 14, hvor sognepræst Jens Jørgen Rasmussen udleverede kort og rutebeskrivelse.

Foto: Jacob Jepsen

Dernæst satte gruppen kurs ind i landet mod Ruts Kirke, hvor der klokken 16 var mulighed for at deltage i gudstjeneste.

På ruten var indlejret fire poster, der blandt andet bestod af sang af Taizé, kristne sange med oprindelse i et fransk kloster og refleksion af bibelske tekster om påsken. Tiltaget med en påskevandring arrangeres af sogne rundt i hele landet, herunder også de bornholmske.

Dog er det første gang, det prøves i Hasle-Rutsker. Og her håbede Elna Rønne Debel, at en påskevandring går godt i spænd med tidens trend med at vandre.

– Vi kan jo se, hvor utrolig populært det er blevet at vandre under corona, så det er den bølge, vi rider med på her, samtidig med, at vi lægger op til, at man på turen kan reflektere over, hvad vi fejrer i påsken, sagde Elna Rønne Debel, der allerede nu planlægger at gentage påskevandringen næste år. 

– Vi har så mange naturskønne steder her på Bornholm, så en påskevandring er helt oplagt. Så vi gentager arrangementet næste år, hvor vejret forhåbentlig er bedre, sagde Elna Rønne Debel.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.