Ørsted vil investere massivt i energiø

Ørsted vil investere massivt i energiø
Lea Wermelin (S), miljøminister, var med til at debattere mulighederne i den kommende energiø på Bornholm på Campus i lørdags. Foto: Jens-Erik Larsen
ENERGI | BORNHOLM | ABONNENT | 27. SEP 2021 • 07:30
ENERGI | BORNHOLM | ABONNENT
27. SEP 2021 • 07:30

Grønt topmøde på Campus kastede lovende løfter af sig, både fra EU-parlamentariker og topchef fra energiselskabet Ørsted.

Campus dannede lørdag rammen om et grønt topmøde på Bornholm, arrangeret af Socialdemokraterne, AOF og FIC. Borgmester Thomas Thors (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) kom med et indlæg.

Herefter gav en række repræsentanter fra Dansk Industri, energiselskabet Ørsted og COOP deres helt konkrete bud på Bornholms rolle i den grønne omstilling.

Dansk Industris repræsentant, vicedirektør Anne Højer Simonsen, efterlyste indledningsvist klare rammer fra politisk side, så virksomhederne kan udvikle nye løsninger, som kan afsættes i Danmark og resten af verden, og den konservative Europaparlamentariker Pernille Weiss svarede igen med at fortælle om EUs planer om at etablere en Energiunion, som kan effetivisere energiproduktionen i Europa.

Ørsted: Bornholm ligger perfekt

Vicedirektør Ulrik Stridbæk fra energikoncernen Ørsted løftede sløret for Ørsteds planer om at investere massivt i den kommende energiø.

– Bornholm ligger perfekt i Østersøen til at energiøen både kan levere el til Bornholm, men også til Polen og Tyskland. Der kan bygges vindmøller i granit på havbunden, og der er masser af vind, sagde han.

Ulrik Stridbæk bekræftede desuden, at det vil være optimalt at placere et power-to-X produktionsanlæg der hvor elproduktionen finder sted, når teknologien tillader det.

CSR-Chef i COOP Signe Frese afslørede blandt andet, at COOP har en plan for at få gennemført lokale klimatiltag i supermarkedkædens butikker på Bornholm og i resten af landet.


Pernille Weiss sidder i EU-parlamentet for De Konservative. Det er oplagt at placere en energiø midt i Østersøen, og samtidig udnytte det gode samarbejde mellem det offentlige og erhvervslivet på Bornholm, sagde hun under lørdagens debatmøde Grønt Bornholm, på campus i lørdags. Foto: Jens-Erik Larsen