Nyt løb på 59 km på vej

| ABONNENT | 4. NOV 2019 • 20:02
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
4. NOV 2019 • 20:02
Lidt før klokken 5 lørdag morgen blev der tændt lys hos bådebyggeren i Gudhjem. Klokken 5 var der nemlig start på løbe-eventet Krøllebølle Trail, som trods det runde og bløde navn er et benhårdt trailløb hele vejen rundt om Bornholm fra Gudhjem til Gudhjem. Og hele vejen på øens kyststier, strande og kun cirka 10 km på asfalt. I alt 116 km.

2019-udgaven af Krøllebølle Trail var på samme tid den syvende og den sidste udgave af løbet, men der bliver dog stadig masser af mulighed for at løbe øen rundt i trailløb.

Moses Løvstad arrangerer næste år den 8. udgave af ultraløbet Fyr til Fyr, som er Danmarks største ultraløb. Det er den 18. april med 59 km fra Dueodde fyr til Hammer fyr, og det bliver suppleret af et helt nyt 59 km langt ultraløb med det malende navn Ryf lit Ryf den 29. august 2020.

Navnet kommer af, at det på en måde er Fyr til Fyr løbet, bare baglæns.

Det nye løb går også fra Hammer fyr til Dueodde fyr, men altså i den anden retning, og på vestsiden af Bornholm.

– Så synes vi, det ville være dobbeltkonfekt også at lave Krøllebølle Trail, for hvis du løber både Fyr til Fyr og Ryf lit Ryf, så kommer du hele øen rundt, bare i to løb, forklarer Moses Løvstad.

Han vil også gerne som løbsarrangør vise, at vestsiden af Bornholm også er løbemæssigt spændende.

– Der er rigtig fine spor fra Rønne til Dueodde, og det er en fantastisk flot rute. Omkring Sose og Arnager er der helt utrolig smukt, og det er noget helt andet end at løbe Fyr til Fyr (som går på kyststierne fra Dueodde, forbi Svaneke, Gudhjem og Allinge op til Hammer fyr).