Ny melding fra Nye Borgerlige: Der er ingen ultimative krav
– Det er simpelthen en misforståelse, og jeg følte mig meget presset. De betingelser vi har er, at vi skal føre borgerlig politik med Venstre, og det er sådan set det, siger Nye Borgerliges spidskandidat Gitte Frigioni i dag til Bornholms Tidende. Foto: Berit Hvassum

POLITIK | BORNHOLM | GRATIS
1. SEP 2021 • 15:00
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Ny melding fra Nye Borgerlige: Der er ingen ultimative krav

Der har aldrig været nogen ultimative krav for, at Nye Borgerlige og Venstre kunne indgå i et valgforbund. Det var en misforståelse, skriver gruppeformand Charlotte Friberg Henriksen for Nye Borgerlige i en pressemeddelelse.

– Der er tale om misforståelser i forhold til ultimative krav, refereret i pressens dækning af Nye Borgerliges aftale om valgforbund med Venstre, skriver Charlotte Henriksen.

Sidste uge bragte Bornholms Tidende, i forlængelse af et interview med Nye Borgerliges spidskandidat Gitte Frigioni, en historie om et nyt valgforbund mellem Nye Borgerlige og Venstre. Af historien fremgår det, at Nye Borgerlige har ultimative krav til valgforbundet – krav, der blandt andet går på økonomisk forvaltning af bornholmernes penge.

De ultimative krav fra Nye Borgerlige har fået en lunken modtagelse i Venstre. Venstres gruppeformand og spidskandidat, Søren Schow, havde ikke meget tilovers for ultimative krav.

– Nu har jeg været i lokalpolitik i otte år, og man skal være påpasselig med ultimative krav. Når man sætter sig sammen, så er vi nødt til at se på helheden. Det kan man ikke, hvis der hele tiden dukker ultimative krav op, sagde Søren Schow til Bornholms Tidende i sidste uge.

Og nu kalder Nye Borgerlige det en misforståelse, som Gitte Frigioni beklager for. Hun følte sig presset, siger hun i nyt interview.

Det tidligere interview

Interviewet fra den 25. august med Gitte Frigioni, som hun har haft til gennemsyn inden udgivelse, er her godt syv minutter inde i samtalen:

"Hvad har I lavet af aftaler med Venstre for at indgå i et valgforbund?

– Det har vi ikke, det er vi ikke nået til endnu. Når det kommer, så kommer det til at blive en fælles udmelding fra Venstre og os.

Du kan ikke komme med en præcisering af, hvad I kommer til at stille af krav?

– Nej, ikke på nuværende tidspunkt. Det kommer vi med en pressemeddelelse om sammen med Venstre.

Kommer I til at have nogle ultimative krav, for at I kan indgå i et valgforbund?

– Øh, ja, det gør vi.

Kan du sige noget om, om det er værdipolitiske krav? Eller hvad vil de handle om?

– Ja, det kan man godt sige. Også noget økonomisk omkring hvordan vi forvalter vores økonomi herovre, men mere vil jeg ikke sige eller udtale mig om på nuværende tidspunkt."

Det nye interview

I dag, onsdag den 1. september, siger Gitte Frigioni til Bornholms Tidende.

– Det er simpelthen en misforståelse, og jeg følte mig meget presset. De betingelser vi har er, at vi skal føre borgerlig politik med Venstre, og det er sådan set det. Der foreligger simpelthen en misforståelse i interviewet, og det beklager jeg. Så vi har ingen ultimative krav i forhold til at indgå i et valgforbund med Venstre, siger Gitte Frigioni.

Og det har I aldrig haft?

– Nej, ikke i forhold til at indgå i valgforbundet, nej.

Der er ingen ultimative krav til valgforbundet, men Nye Borgerlige har derimod betingelser omkring en borgerlig politik, også på det økonomiske plan. Betingelser som er klappet af med Venstre, fortæller Gitte Frigioni.

– Vi er godt klar over, at vi kan ikke sidde og bestemme det hele. Det et jo et spørgsmål om, at vi nok skal samarbejde. Men vi vil selvfølgelig presse på så meget som muligt, siger Gitte Frigioni.Flere nyheder