Når restriktionerne er væk skal jeg... 'mødes med vennerne til en god grillaften'

Når restriktionerne er væk skal jeg... 'mødes med vennerne til en god grillaften'
Malthe Kofoed. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 31. DEC 2020 • 09:33
Af:
berit-hvassum
| ABONNENT
31. DEC 2020 • 09:33
CORONA

Smittetal, mundbind, coronatest, incidenstal, restriktioner og selvisolation. Vi har skullet vænne os til brugen af mange ord, som tidligere ikke har fyldt i hverdagen på grund af coronapandemien. Fotojournalist Berit Hvassum har spurgt en række bornholmere – og gæster på Bornholm – hvilket år 2020 har været for dem.

 

Malthe Kofoed, Rønne (det øverste billede)

Hvilket år har 2020 været for dig?

– Det har været manglende football. Jeg spiller amerikansk football her i Rønne for Rønne Bears. Vi har savnet kontakten, for vi må ikke spille. Vi havde i starten af corona-nedlukningen skyggeboksning, og så blev træningen normal igen. Men vi har skaffet et klubhus ved Rabækken undervejs.

– Ellers har jeg mistet mit job. Jeg blev udlært smed i februar og var ansat hos Jensen til slutningen af marts. Der er heller ikke mange byture med venner. Vi sidder bare stille og roligt med lidt afstand til hinanden. – Nu er jeg ved at certificere mig, så jeg kan få et job som smed på for eksempel offshore eller pendle rundt mellem virksomheder i Europa, hvor de lejer svende ud.

– Jeg har også brugt tiden på at spille computer, og så fik jeg og kæresten en hund i starten af året, så der er gået tid med at træne ham.

Når hverdagen igen er blevet ’normaliseret’, hvad er så det første, du vil gøre?

– Det er at mødes med alle mine kammerater og veninder og have en god grillaften. Jeg regner med, at det først bliver til sommer, at vi får en normal hverdag. Ellers drømmer min kæreste og jeg om en tur til USA. Vi vil godt over at se det amerikanske football-hold ’Kansas City Chiefs’ spille i Kansas City i Missouri.

 


Morten Poulsen, Nexø

Hvordan har 2020-året været for dig?

– Jamen, det har ikke betydet særlig meget for mig. Jeg lever et rimelig afsondret liv, og det er ikke så voldsomt socialt. Samfundet omkring mig har dog ændret sig. Folk tager mere hensyn til hinanden med afstand og mundbind. Ellers har det ikke påvirket mig.

– Jeg er blevet så træt af at læse aviser i øjeblikket. Det er det samme ævl. Jeg holder Politiken og Bornholms Tidende, og jeg nåede ret hurtigt et mæthedspunkt. Jeg savner almindelige nyheder og lidt mere om udlandet. Bortset fra ham ’Trump-idioten’, ellers har vi ikke hørt meget om noget andet. Jeg har savnet en bredere nyhedsdækning.

Hvad er så det første, du vil gøre, når samfundet er åbnet?

– Jeg vil ikke ændre noget som helst. Jeg lever mit liv, som jeg gør. Jeg har ikke nogle forventninger om, at det hele skal bryde løs, og jeg skal feste. Det gider jeg ikke. Og jeg skal ikke rejse. Det er ikke nogle længsler, der ligger i mig.